Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Gelu Voican Voiculescu, bătut de revoluționari în Piața Universității

Gelu Voican Voiculescu, bătut de revoluționari în Piața Universității

Mai multe persoane l-au bătut, l-au scuipat și l-au alungat pe Gelu Voican Voiculescu de la Troița dedicată eroilor căzuți la Revoluția din 1989. Fostul vice prim-ministru Gelu Voican Voiculescu a venit, sâmbătă, în Piața Universității, locul unde se desfășoară un eveniment de comemorare a eroilor Revoluției, el fiind huiduit de oamenii prezenți la manifestație, aceștia strigând: „Criminalule, cum ai tupeul să vii aici?”. Voiculescu a venit în Piața Universității, locul unde mai multe oficialități, între care președintele Klaus Iohannis, au depus coroane de flori, pentru cinstirea eroilor Revoluției, la 30 de ani de sângeroasele evenimente din decembrie 1989.

Încă de la sosire, Voican Voiculescu a fost huiduit de cei prezenți, apoi au început actele de violență. A fost lovit, împins, chiar și scuipat, spun surse de la fața locului. A fost nevoie de intervenția jandarmilor, și, în ciuda faptului că au intervenit rapid și au reușit să îl extragă pe Voican-Voiculescu din mijlocul mulțimii furioase, revoluționarul nu a scăpat ușor - s-a ales cu capul spart, anunță Digi24.ro. Fostul vice prim-ministru a fost huiduit de oamenii prezenți în centrul Capitalei. Ei au strigat: „Mi-ai omorât copiii, tu cu Iliescu”, „Criminalule!, „Cum au tupeul să vii aici?”.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Și fostul premier, Petre Roman, a fost huiduit de oameni, în timp ce președintele Klaus Iohannis și liderul USR, Dan Barna și cel al PNL, Ludovic Orban au dialogat de oamenii strânși la eveniment.

Concertul lui Iliescu și Voiculescu a fost anulat

Concertul organizat pe 22 decembrie de Institutul Revoluţiei, condus de Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu, a fost anulat, informează Digi24,după ce vineri seară Trupa VUNK şi Andra au anunţat că nu mai participă. Mai multe organizații civice au protestat vineri față de organizarea evenimentului din Piața George Enescu unde au murit români în decembrie 1989, susţinând că reprezintă o jignire adusă memoriei eroilor Revoluției din 1989 și urmașilor acestora și solicită anularea acestuia. Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, care ar fi trebuit să cânte și ea, a scris vineri seară pe Facebook că artiștii au fost anunțați de către organizatori că evenimentul de duminică a fost anulat, arată o postare a lui Clotilde Armand.

"Este imoral și inadmisibil, o dovadă de cinism enorm ca acești doi inculpați să organizeze orice manifestare publică privind victimele din 1989, când probele ce-i incriminează în dosarul Revoluției reflectă rolul lor direct și / sau indirect în moartea sau rănirea românilor în acele zile. Mai mult, folosirea a peste 100.000 de euro din banii publici pentru acest eveniment constituie o sfidare în plus la adresa românilor, la 30 de ani de la căderea comunismului", au susținut reprezentanții organizațiilor civice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Daca Iliescu,Roman si Voican-Voiculescu sunt vinovati inseamna ca in '89 a fost lovitura de Stat.Daca a fost Revolutie sunt nevinovati iar Orban si Iohannis ar trebui sa reactioneze cumva,mai ales ca Iohannis s-a declarat,zilele trecute, ferm impotriva celor care speculeaza altceva decit o Revolutie,in opozitie cu Parchetul General care i-a trimis in judecata .
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

E simplu : din 16 pana in 22 decembrie ora 12 a fost o revolutie , din 22 decembrie ora 12 a fost o lovitura de stat data de Iliescu si acolitii lui .
Raspunde

raspandache

Acum 4 ani

Ăia nu erau revoluționari adevărați, mai degrabă niște pui de securiști. Un revoluționar adevărat a înțeles de mult cine sunt beneficiarii evenimentelor din 1989 și nu se apucă să stea de vorbă cu ei sau să le strângă mâna. Să sară la bătaie ca un sălbatic nici atât. Sistemul plătește acum niște polițe. Atât.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 4 ani

o uitat lumea ce o zis LOCI ORBAN acum vreo juma de an? daca trebe sa ii batem pe psdisi cu bita in ca!!!!!!!!!!!!!!n Parlamentul Romaniei!!!!!!! numa ca voican o fost fsneu vinovat de instigare e LOCIORBAN prim ministru
Raspunde

conspiratorul

Acum 4 ani

Voican e un personaj ciudat. Cum a ajuns dintr-un geolog necunoscut in staff-ul Comitetului de salvare nationala? Ale cui interese le reprezenta?
Raspunde

BON

Acum 4 ani

Stimate Alin Bratu! Înainte de a scrie articolul, ai văzut clipul cu pricina? Atunci nu-mi explic exprimarea " Mai multe persoane l-au bătut ". A primit ce a meritat, din punctul meu de vedere, dar să nu exagerăm...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus