Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Actrița Brânduşa Zaiţa Silvestru a încetat din viață la 86 de ani

Actrița Brânduşa Zaiţa Silvestru a încetat din viață la 86 de ani

Actriţa Brânduşa Zaiţa Silvestru, personalitate a lumii teatrului de păpuşi şi marionete, a murit sâmbătă, la vârsta de 86 de ani, scrie Agerpres.

"Aseară, doamna Brânduşa Zaiţa Silvestru a plecat într-o lume mai bună, mai dreaptă. Zâna păpuşilor, cum a fost denumită, vedetă în adevăratul sens al cuvântului, s-a dedicat teatrului de păpuşi din tinereţe şi i-a fost credincioasă peste patru decenii. O să-mi lipsească convorbirile noastre zilnice, râsul nostru când se întrerupeau conversaţiile spunând că sunt ascultate. Chiar şi paharul de vin băut şi descântat la mesele copioase pe care le pregăteai. Drum lin spre stele", a scris Raluca Tulbure, fost secretar literar al Teatrului Ţăndărică, pe Facebook. Actriţa Brânduşa Zaiţa Silvestru s-a născut, la Botoşani, la 8 iulie 1933. Ea a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti (1960). A debutat ca actriţă la Teatrul de păpuşi Ţăndărică (1950). A colaborat cu Radiodifuziunea Română, la emisiunea „Teatru la microfon” şi la Teatrul Radiofonic (1959-1985). A avut emisiunea „Povestiri pe degete” la Televiziunea Naţională (seriale cu păpuşi, 1958-1980). Brânduşa Zaiţa Silvestru a scris piese şi scenarii pentru teatrul de păpuşi şi a publicat în ziare şi reviste de specialitate articole despre estetica teatrului de păpuşi.

A primit Diploma de Merit pentru întreaga activitate de profesor la UNATC (2002), Premiul de Excelenţă în teatrul de marionete şi păpuşi UNITER (2002) şi Premiul de Excelenţă în arta animaţiei acordat de UNIMA România şi Teatrul Ţăndărică (2003). În decembrie 2002, i-a fost acordat Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Sursa foto: cinemagia

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus