X
sursa: Nicolas Simion - Facebook

Nicolas Simion vine în Sibiu pentru un recital la saxofon în Librăria Humanitas

Unul dintre cei mai apreciați interpreți și compozitori români de muzică jazz va avea un recital de saxofon în Sibiu. Nicolas Simion va fi prezent astăzi la Librăria Humanitas pentru a prezenta cele mai recente albume ale sale.

Muzicianul Nicolas Simion a organizat o întâlnire cu sibienii la Librăria Humanitas Constantin Noica. Evenimentul are loc luni, 30 decembrie, de la ora 18:30, în cadrul căruia va prezenta cele mai recente albume ale sale – „Romanian Christmas Songs” și „Romanian Ethno-Jazz”. Seara se va încheia cu un recital de saxofon și o sesiune de autografe.

Muzica lui Nicolas Simion îmbină muzica contemporană cu ritmurile folclorului românesc, cumulate prin energia debordantă a artistului din timpul interpretărilor. Este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai apreciați interpreți și compozitori români de jazz.

Artistul s-a născut în 1959 în satul Dumbrăvița din Brașov și a absolvit Universitatea de Muzică din București în 1953. Din pasiune pentru improvizație și jazz, el pune bazele grupului „OPUS4” alături de pianistul Mircea Tiberian și saxofonistul Dan Mindrila. În 1988 se stabilește la Viena și apoi în Köln, astfel Nicolas are șansa să urce pe scenă alături de muzicieni de jazz renumiți, precum Mal Waldron, Tomasz Stanko, Idris Muhammad, Jim Pepper, Ino Nobuyoshi, Gunther Schuller, Archie Sheep, Lee Konitz, Jancsy Körössy, împreună cu care înregistrează mai multe albume.

Sursa foto: Nicolas Simion – Facebook

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact