Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Modificări în Codul Rutier: șoferii care vorbesc la telefon rămân fără permis

Modificări în Codul Rutier: șoferii care vorbesc la telefon rămân fără permis

Mai multe modificări în Codul Rutier vor intra în vigoare anul acesta. Printre noile reguli sunt menționate: cei care vor să obțină permis de conducere trebuie să aibă zece clase, vârstnicii vor face mai multe controale medicale, iar cei care sunt prinși vorbind la telefon rămân fără permis pentru o lună. 

Din 1 iulie 2020, persoanele care vor să aibă carnet de conducere trebuie să aibă absolvite cel puțin 10 clase terminate, relatează Mediafax, citat de DigiFM. În plus, persoanele în vârstă care încă mai doresc să conducă pe drumurile publice vor fi obligați să facă mai des controlul medical.

Noile reglementări ale Codului Rutier prevăd și ca cei care sunt prinşi vorbind la telefon în timp ce se află la volan să poată fi sancționați prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Sursa: digifm.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3600

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Mihai

Acum 4 ani

Total de acord cu regula celor 10 clase pentru a putea obtine permisul de conducere. Dar ce facem cu cei care deja au permis si nu ca nu au 10 clase, habar nu au sa scrie sau sa citeasca? De ce nu se introduce regula, ca într-o perioadă de timp limitată (1 an, 2, 3...etc.) toti cei care detin permis de conducere, sa faca dovada celor 10 clase??? Ar rămâne vreo 60% dintre soferii actuali...
Raspunde

UN CONDUCĂTOR

Acum 4 ani

De acord cu 10 clase dar si cu cei care au "20" si nu au învățat nimic ce facem. Au citit, că au zeci de clase Codul Rutier si respectă legea prin care au luat permisul. Oare cat contează că ai zece facultăți si alte scoli si nu ai bun simț, respect si cei sapte ani de acasă! Controale medicale mai dese la cei in vârsta, dar la ceilalți nesanatosi de toate vârstele ce trebuie făcut. Sunt oameni toți, degeaba au scoală si nu au respect! SĂ FIM SERIOSI, IN URMATOAREA VREME VA VENII DEZASTRUL DACĂ NU GANDIM PENTRU TOATĂ LUMEA! VĂ SCRIU CU PERMISUL DOBÂNDIT ACUM APROAPE 40 DE ANI. AM VĂZUT MULTE!!!
Raspunde

Ioan

Acum 4 ani

Pe vremuri aveau 8 clase și puteau lua permis. Astăzi este vb te teribilism ,lipsa de educație ,și proasta legislație și corupția școlilor de soferi
Raspunde

Harlekiun

Acum 4 ani

Si vrajeala de 30 de ani. Inventăm si ne batem joc de ei. Nu se face nimic pentru a ajuta toți oamenii. Doar pentru unii . Pentru "conducători Romanieii " au crescut salariile cu 2000 de lei. Asa că trăiți bine ROMANI. Numai minciuni si vrajeli. Credeti că se va respecta o lege in Romania. Doctori, judecători, procurori,avocați pensionari (de poliție sau armata5) o să aibă probleme cu verificarea medicală la 80 sau 90 de ani. Am uitat PARLAMENTARI,GUVERNANȚI SI TOT APARATUL DE STAT. CREDEȚI CĂ PRESEDINTELE NU POATE CONDUCE LA 90 DE ANI .ARE IMUNITATE! Toate schimbarile sunt pentru popor nu pentru EI! JUDECAȚI SINGURI!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus