Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ce pot face copiii în ultima săptămână de vacanță

Ce pot face copiii în ultima săptămână de vacanță

Săptămâna în plus de vacanță pe care o au copiii poate da bătăi de cap părinților care au fost nevoiți să se întoarcă la serviciu și nu au cine să-și lase micuții în această perioadă sau care au rămas în pană de idei cu privire la locațiile în care să-și petreacă timpul. Dacă nu există varianta bunicilor sau nu sunt suficient de mari pentru a fi lăsați singuri acasă, propunem câteva posibilități distractive de a petrece zilele rămase din vacanță.

Una dintre opțiuni este Arena Platoș, iar zăpada căzută în ultimul timp a făcut ca orele petrecute la Păltiniș să fie cu adevărat aventuroase. În ofertele celor de la Platoș se regăsește programul Grădi și Școală. În cadrul acestuia instuctorii sunt pregătiți să-i inițieze în sporturile de iarnă pe toți copiii, începând cu cei de trei anișori. Prețurile variază de la 80 de lei de persoană, pe oră, dacă este voba despre un grup de persoane, până la 140 de lei de persoană pentru un curs privat.

Family Race în week-end

Week-end-ul se poate termina minunat, în familie, cu participarea la concursul Family Race, ajuns la cea de-a șaptea ediție. Acesta va începe sâmbătă, 11 ianiarie, iar organizatorii promit un nivel al competiției mai ridicat. Family Race se adresează exclusive familiilor, iar acestea trebuie să fie reprezentate de maxim trei membri, fie doi copii și un adult, fie doi adulți și un copil. Minim un membru al familiei trebuie să aibă sub 18 ani. La înscriere nu se percepe taxă de participare, iar concurenții pot utiliza atât schiuri, cât și plăci de snowboard.

Distracție la patinoar

O altă opțiune sunt patinoarele din Sibiu și din apropierea orașului. Pentru cei care vor să meargă la patinoarul amplasat în Piața Mare din Sibiu accesul se face contra sumei de 15 lei, iar închirierea unor patine costă 10 lei, totul este pentru o jumătate de oră petrecută pe gheață.

Măgura este singurul patinoar acoperit din județ și se află la Cisnădie. Programul de vacanță este de Luni până Vineri între orele 14.30 - 15.30, 16.00 - 17.00, 17.30 - 18.30, 19.00 - 20.00, 20.30 - 21.30, iar Sâmbăta și Duminica între 13.00 - 14.00, 14.30 - 15.30, 16.00 - 17.00, 17.30 - 18.30, 19.00 - 20.00, 20.30 - 21.30. Taxa de intrare este de 5 lei pe oră pentru copii și 10 lei pe oră pentru adulți. Închirierea patinelor se face pe bază de buletin sau carte de identitate și este de asemenea, 5 lei pe oră.

Un alt patinoar a fost deschis la finalul anului trecut în mijlocul comunei Șelimbăr. Intrarea la acest patinoar este gratuită, iar închirierea patinelor costă 5 lei.

Activități de interior

Dacă sunt părinți care preferă activitățile în interior, departe de frigurul iernii, o vizită la piscinele Centrului Aria este o opțiune pe cât de distractivă, pe atât de iubită de copii. Aici micuții pot înota și beneficia de cursuri individuale de înot. Prețurile variază între 35 de lei pentru trei ore și 40 de lei pentru întrega zi, la adulți și între 23 de lei pentru trei ore și 29 de lei dacă se optează pentru întreaga zi, la copii.

Arka Park Indoor Climbing Sibiu este pentru micuții pasionați de aventura cățărărilor. Spațiul de aventură interior are zone de activități pentru toate vârstele. Copiii pot escalada, pot parcurge trasee cu tiroliene sau se pot bucura de panouri de bouldering. Prețurile sunt între 25 și 40 de lei și variază în funcție de vârstă și de zona de activitate aleasă.

After school cu program de vacanță

În Sibiu sunt și câteava variante de after school care și-au modificat programul în oferte de vacanță. Junior Stem Club este una dintre ele. Oferta lor îmbină programul de after school cu activitățile de vacanță. Copiii pot fi aduși între orele 8.00 și 17.00, beneficiază de o masa caldă la prânz și îmbină activitățile școlare pe care le au pentru vacanță cu activități de timp liber. Tariful este pe săptămână, iar masa se plătește în funcție de zilele în care copilul este prezent. Foto principal: Facebook Arena Platoș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus