X
cladiri euro pencils

Ultima fabrică de creioane a României, cea de la Sibiu, scoasă la vânzare: 1,6 milioane de euro

Clădirile ultimei fabrici de creioane a României, situate pe malurile Cibinului, sunt scoase la vânzare. Firma care le deținea a intrat în faliment în noiembrie 2019.

Vânzarea spațiilor de producție pe care Euro Pencils SA le mai are în Sibiu se va face în bloc, potrivit celor de la Edge Business Restructuring Advisors SPRL, lichidatorul judiciar al fostei societăți sibiene. Aceștia au programat prima licitație cu strigare pentru vânzarea clădirilor și terenului de pe strada Râului, la nr. 30, pentru ziua de vineri, 10 ianuarie 2019.

1,64 de milioane de euro, fără TVA, este suma cerută de lichidatori pentru cei aproximativ 1.600 de mp de teren liber, plus alte trei niveluri din hale diferite, niveluri care însumează aproape 1.150 de mp. Cele trei spații de producție sunt vândute și cu terenul de sub acestea sau cotele indivize alocate.
5% este pasul stabilit pentru licitația care se va desfășura la sediul lichidatorului judiciar, situat în București. În cazul în care spațiile și terenurile nu vor fi vândute, licitația va fi reluată în ziua de 17 ianuarie 2020.

O istorie complicată

22,7 milioane de lei este valoarea totală a datoriilor pe care Euro Pencils SA le-a acumulat în ultima perioadă doar la Fisc. Problemele societății au început din 2013, când societatea a intrat în insolvență la solicitarea acționarului din acea vreme, Eugenia Radu.
Ceea ce a urmat, însă, a fost un amalgam de noi procese, de dosare penale închise și redeschise, de asocieri și schimbări de administratori ai fabricii care au culminat și cu scandaluri publice. În urmă cu doi ani, spre exemplu, muncitorii au fost scoși afară din clădiri în ceea ce s-a dovedit a fi doar o altă bătălie pentru controlul fabricii.

Citește și Singura fabrică de creioane din sud-estul Europei, sechestrată în Sibiu. ”Schuller ne-a amenințat și a incitat la violență”

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Muc the little

  Sa-i impuscam pe aia care au nascocit tastatura si mouse-ul. Cine mai scrie azi cu creionu’ ? Tata, care are 80 de Ani.
  Am vazut creioanele celor de la Euro Pencils. 10 clase sub Faber Castle….
  Asta e . Plus managementul facut de fosti comunisti…..

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   sibian dezamăgit

   E vorba ca se distruge tot, nu de mouse si tastatura. Daca n-ar mai scrie nimeni cu creion si pix si FaberCastle,, si Bic, si Schneider, si altele ar fi inchise.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Flaro

  A ramas pe mana vechilor directori…. aceeasi poveste ca peste tot. Oameni mediocrii, vechi ortaci ai sistemului de canalizare comunist cu palarii mult pre amari pentru capetele lor modeste, dar dedicati si bine infipti cu ghearele in “pozitii”.

  Incapabili sa evolueze, sa creeze, ce-au facut ?… au acumulat datorii. Pai asta stie sa faca orice aurolac, needucat, practic oricine. Acum spera sa vanda, sa mai suga ultima farama, apoi sa se retraga in glorie, victime ale timpurilor mult prea dure, vesnici victime.

  Se prabuseste asta, exact ca si sistemul care a creeat-o dar prea putini inteleg. N-ai cum sa supravietuiesti intr-o activitate ca asta… producatori de creioane intr-o lume care abia daca mai stie sa scrie. Ai fi putut, daca te axai pe facutul de creioane de fite sau electronice sau incet incet migrai activitatea spre lucruri in ton cu timpurile… de exemplu, faceai rujuri sau botox sau vibratoare. Dar daca mintea ta e de amiba… te-ai dus la lucru si ai venit acasa, pana a cazut fabrica pe tine. Apoi ce sa faci si tu… o scoti la vanzare si te declari multumit… ai trait.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  B.Utoru

  Niciodată n-au fost bune produsele Flaro. Când eram elev preferam creioanele, pixurile și stilourile chinezești. Ascuțitorile de la Flaro rupeau vârfurile de creion, radierele murdăreau pagina, liniarele și echerele de plastic erau strâmbe, în general se făceau produse de slabă calitate, mai ales după revoluție.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   nostalgia, bat-o vina!

   Da, rechizitele, ca de altfel toate produsele chinezesti de pe vremuri, erau super. Aveam o adevarata menajerie de ascutitori-animale. Preferata era girafa…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Coco

   Alo, alo, ati confundat factorul de putere cu factorul postal ! Flaro este Flaro si fabrica de creioane este alta. Deci ati fost ff atent si ati inteles “tontul”.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact