Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Până să ajungă Uber, anul acesta sibienii își vor putea închiria mașinile personale turiștilor printr-un start-up

Până să ajungă Uber, anul acesta sibienii își vor putea închiria mașinile personale turiștilor printr-un start-up

Platforma online de închiriere de maşini Perpetoo, lansată în 2019, se extinde anul acesta și va ajunge în Sibiu. Sibienii își vor putea astfel închiria mașinile personale turiștilor sau altor utilizatori.

Perpetoo, start-up-ul local care oferă un serviciu online pentru închirierea de maşini de tip peer-to-peer, estimează că până la finalul acestui an platforma va genera în total venituri de 1,5 milioane de euro, sumă din care firma va reţine circa o cincime sub formă de comision, restul mergând la proprietarii care îşi închiriază maşinile prin intermediul platformei, informează Ziarul Financiar.

„În prezent avem 50 de maşini disponibile în platformă, însă alte câteva sute de maşini se află în aşteptare, fiind în diferite faze de înscriere. Sunt şi maşini care aparţin aceloraşi proprietari ce au deja câteva maşini înscrise în platformă, dar aşteaptă să mai  vadă cum funcţionează, iar pe măsură ce apar mai multe cereri de închiriere, îşi vor aduce mai multe maşini în platformă“, a declarat Aurelian Marin, cofondatorul Perpetoo, pentru Zf.ro.

Serviciul de car-sharing Perpetoo le oferă proprietarilor de maşini posibilitatea de a-şi închiria automobilul dacă nu îl folosesc în mod curent, aceştia stabilindu-şi singur tariful de închiriere.

„Tariful de închiriere este stabilit şi perceput de proprietar pe zi. Noi nu avem nicio intervenţie asupra tarifului. Avem maşini care au un tarif de sub 20 euro pe zi, dar şi maşini care costă 150 euro pe zi pentru că sunt maşini mari, foarte puternice, de lux“, a explicat el, adăugând că la tariful perceput de proprietar pentru închiriere se adaugă şi costul asigurării CASCO – circa 5-7 euro pe zi.

Maşina poate fi închiriată şi pentru câteva ore – minimum 6 ore, însă în medie, utiliza­torii Perpetoo preferă să închirieze o maşină pentru o perioadă de minimum 3 zile. Platforma Perpetoo a fost lansată în toamna anului trecut, însă bazele proiectului au început să fie puse încă de acum doi ani.

„În ceea ce priveşte mobilitatea, gene­raţia tânără nu mai este atât de motivată să îşi cumpere o maşină proprie. Maşina presu­pune un cost mare la cumpărare, o devalo­ri­zare puternică în primii 4-5 ani şi costuri foarte mari de întreţinere“, a subliniat antreprenorul. Serviciul Perpetoo a fost lansat simultan în patru oraşe din ţară - Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi.

„În aceste patru oraşe sunt cele mai active aeroporturi din România. Intenţionăm ca pe parcursul acestui an să mai lansăm serviciul în alte patru oraşe din ţară - Constanţa, Oradea, Braşov şi Sibiu, fiindcă sunt locaţii cu potenţial turistic foarte mare“, a precizat el pentru sursa citată.

Până la finalul anului trecut, investiţia în Perpetoo s-a situat la circa 450.000 euro, fonduri proprii, sumă ce urmează a fi suplimentată anul acesta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus