Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu: De ce vor PNL și Orban anticipate? Pentru că nu vor să mărească alocațiile copiilor, pensiile și salariile românilor

Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu: De ce vor PNL și Orban anticipate? Pentru că nu vor să mărească alocațiile copiilor, pensiile și salariile românilor

Guvernul Minciună vrea să facă anticipate pentru a muta data alegerilor înainte de 1 septembrie 2020 când ar trebui să majoreze punctul de pensie și salariile din Învățământ. Astfel, PNL încearcă să evite sancțiunea electorală pentru anularea majorărilor prevăzute la 1 septembrie.

În plus, Guvernul Minciună amână dublarea alocațiilor pentru copii. Este ridicol argumentul că nu au bani, în condițiile în care Guvernul a renunțat la taxe de miliarde de la bănci și corporațiile din energie

Majorarea pensiilor ar însemna creșterea cu 40% a acestora de la 1 septembrie, majorarea fiind sustenabilă. Sarcina suplimentară din 2020 pentru creșterea pensiilor cu 40% înseamnă încă 22 de miliarde de lei, adică 1,94% din PIB. În total, sarcina pentru plata pensiilor este 88 de miliarde de lei, adică 7,79% din PIB! Mult sub media europeană care este de 11%!

În ciuda faptului că Orban susține mereu că nu sunt bani pentru majorările de pensii, salari și alocaii, Guvernul Minciună se împrumută pentru bănci și corporații. Deși se împrumută de două ori mai mult decât o făcea PSD și la dobânzi mari (17,3 mld. lei până în prezent, adică 8 mld. pe lună), banii nu ajung nici la cetățeni, nici în investiții. Se împrumută pentru a face cadouri de miliarde băncilor și marilor corporații.

Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

articol TS

Acum 4 ani

Europarlamentar PSD: ”Nu o să mai susținem proști în funcții publice”
Raspunde

Wadim Korneliu

Acum 4 ani

Bine ma trfutz Ia o chifla si taci
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 4 ani

Preferam guvernul minciuna decat guvernul analfabetei din care a facut parte Trif zis 10 %.
Raspunde

Cititescu

Acum 4 ani

Declaratie politica discutabila: "Nu o sa mai sustinem prosti in functii publice." Corect (si responsabil!) ar fi fost sa spuna: Nu o sa mai sustinem prosti in functii POLITICE. Asta ar fi rezolvat si ascensiunea prostilor in functii publice!.
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 4 ani

Populismul ăsta ...Ar trebuii ca PSD-işti să explice prostimii dezlănțuite că cineva trbuie să muncească pentru aceste pomeni electorale .PSD-iști vorbesc de parcă banii cad din cer, de acea ei ar trebuii să ne spună câte miliarde de € au împrumutat de la bănci anul trecut ,asta în condițiile în care nu au făcut mai nimic în spitale ,autostrăzi şi şcoli.
Raspunde

S

Acum 4 ani

Mie nu îmi mărea psd salariul. Nici vreun alt partid. Asa ca mai moale cu "salariile romanilor". Nu toți suntem bugetari sau pe salariul minim
Raspunde

MILITARU GHEORGHE

Acum 4 ani

As vrea sa-mi explice marele PSD-ist Trif ,de ce nu vrea PSD-ul alegeri anticipate daca tot vad o guvernare proasta a PNL-ului. Dupa gandirea marxist-leninista a marelui Trif , au navalit sibienii sa se inscrie in PSD, dar nu mai sunt locuri. Si l-as mai intreba pe acest Kant sibian de ce nu vor alegerea primarilor in doua tururi?.
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 4 ani

Ipochimenul ăsta susține că un buget care a depășit pragul de deficit de 3% -> adică noi cheltuim cu mai mult de 3% decât producem, deficitul coercial e în aer DAR e SUSTENABIL să mai cheltuim ÎNCĂ 2%! Dragă parazitule, când deja cheltuiești bani pe care nu-i ai sau ai deficit al bugetului NU mai ești sustenabil! Pe românește: bugetul tău sau cât produci tu (ne prefacem că ai muncit ceva în viața ta) nu e suficient să achiți ce cheltui! Trăiești pe datorie, datorie care trebuie plătită și care se acumulează dacă este doar rostogolită la infinit!
Raspunde

Predescu

Acum 4 ani

Se discută aprins, de câteva zile încoace, despre majorarea vârstei de pensionare. Ideea, extrasă dintr-un discurs al unui lider liberal, a fost deformată din gură-n gură până a ajuns un fake news de toată fala. De fapt, dezbaterea propusă viza posibilitatea prelungirii vârstei de pensionare pentru medicii şi profesorii care îşi doresc acest lucru. De aici până la pensionarea tuturor românilor la 70 de ani n-a fost nevoie de prea multă "muncă", ci doar de câteva interpretări politicianiste, pentru că subiectul e unul foarte fierbinte. Dacă abordăm tema la modul serios, vom vedea că sustenabilitatea sistemelor de pensii este în dificultate în toată Europa, iar cauzele sunt aceleaşi şi ţin în special de demografie, sporul natural (diferenţa dintre numărul nou-născuţilor şi cel al decedaţilor) fiind negativ în majoritatea ţărilor continentului. Când la această problemă se adaugă majorarea populistă a cuantumului pensiilor, apariţia a mii de "speciale" pentru diverse categorii sociale privilegiate şi posibilitatea ieşirii la pensie la vârste care frizează absurdul, gen 40-42 de ani, situaţia devine de-a dreptul dramatică.
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

pentru ca vor sa starpeasca sobolanii, gandacii si alte lighioane...
Raspunde

Rimbric Lazvan

Acum 4 ani

Acest subiect trebuia sa se limiteze la a juca alba neagra in targul de porci, nu sa intoxice lumea cu teoriile lui constipationiste. Adica marea lui grija e ca se imprumuta mai mult decat PSD, nu ca de ce s-o imprumutat PSD si de ce a creeat partidul mizerie din care faace parte, o intreaga clasa de asistati social care nu vor sa mai munceasca nimic, ca "le da" pesedeul, contra vot.
Raspunde

psd

Acum 4 ani

MĂI tRIF, HAI SĂ-ȚI SPUN EU CUM VĂD LUCRURILE. TU EȘTI UN ZERO BARAT, CEL MAI SLAB PRESEDINTE PE CARE L-A AVUT PSD SIBIU ȘI CARE ACUM NU URMĂREȘTE ALTCEVA DECÂT UN LOC DE PARLAMENTAR. NU AI AVUT ȘI NU AI CURAJUL SĂ-ȚI ASUMI O CANDIDATURĂ, DAR ȘTII FOARTE BINE SĂ TE FOLOSEȘTI DE PROȘTII DIN JUR, CUM AR FI CERMONEA , CĂTĂLIN, POPA ETC, CARE ALĂTURI DE ARCAȘ, AVRAM, PRIMARI, PREȘEDINȚI STAU DEGEABA ȘI NU IAU ATITUDINE. PE TEREA NU L-AM MENȚIONAT CĂ NU CONTEAZĂ.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus