X
gripa-prehlad

Primul caz de gripă din județul Sibiu, confirmat la o femeie însărcinată

O femeie în vârstă de 34 de ani, din Mediaș, reprezintă primul caz confirmat de gripă AH3. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Sibiu, pacienta este însărcinată.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a fost informată în cursul zilei de astăzi de către DSP Mureș despre confirmarea unui caz de infecție respiratorie acută severă cu gripă de tip AH3, la o bolnavă de 34 de ani, domiciliată în Mediaș, gravidă în săptămâna 21-22, nevaccinată antigripal, transmite Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al instituției sibiene.

Cazul (cu debut în 27.12.2019) s-a prezentat în aceeași zi la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureș și a fost internat în Secţia Boli infecţioase, cu suspiciune de infecție respiratorie acută severă. Evoluția a fost favorabilă, iar bolnava s-a externat în 03.01.2020, în stare generală bună.

Investigația epidemiologică efectuată de DSP Sibiu cu sprijinul medicului de familie arată că ceilalți membri ai familiei (soțul și alți 2 copii) nu au prezentat semne clinice de boală.

Acesta este primul caz din județul Sibiu confirmat cu gripă în acest sezon.

Foto: arhiva TS

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact