X
Untitled_Panoramaprimarie (Copy)

Comisia Națională de Prognoză: PIB-ul pe cap de locuitor în Sibiu a ajuns la 13.000 de euro, depășind Ilfov și Arad

Comisia Națională de Prognoză a publicat zilele trecute ”Proiecția principalilor indicatori economico-sociali în profil teritorial până în 2023”, iar datele pentru județul Sibiu arată o creștere serioasă, depășind zone ale țării cu mult mai mult potențial.

Astfel, Produsul Intern Brut pe cap de locuitor a ajuns în județul Sibiu la 12.999 euro la finalul anului 2019, plasând județul nostru pe locul șase în țară, după municipiul București, Clujul, Timișul, Constanța și Brașov.

Raportat pe cap de locuitor, județele cu cel mai ridicat PIB/capita sunt municipiul București, 28.573 euro, urmat, la mare distanță, de Cluj, cu 15.011 euro, Timiș, cu 14.727 de euro, Constanța, cu 14.596 de euro, Brașov, cu 13.695 de euro și Sibiu, cu 12.999 euro.

Ca termen de comparație, județul Prahova are un PIB per capita de 12.049 de euro, Dolj doar 9.136 de euro și Ilfov 12.139 de euro.

La polul opus se află județele din sudul țării sau din Moldova, unde PIB-ul per capita a ajuns la un modest 5.554 de euro – Vaslui, 6.527 euro în Teleorman și 5.688 în Botoșani.

tabel 1 tabel 2

Comisia Națională de Prognoză arată că PIB-ul Sibiului ar putea crește în următorii trei ani până la 17.500 de euro pe cap de locuitor, apropiindu-se de cel al județelor din topul clasamentului.

Aceeași instituție mai arată că populația civilă medie ocupată în județul Sibiu este de 182,6 mii de persoane, în creștere cu 0,1 la sută față de anul trecut, iar rata somajului este de doar 1,7 la sută.

Nu în ultimul rând, câștigul salarial mediu brut este de 4.949 de lei, urmând să ajungă la 6.794 lei în 2023.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian vero

  si la ce ne ajuta?Daca avem PIB mare insemna ca avem si cotizatii mari la bugetul consolidat national!!Da atunci cand vb de redistribuire a veniturilor bugetare pe judete suntem undeva dupa jumatatea clasamentului si judetele din sudul țării sau din Moldova sunt fruntase!!!Pai bai frati PNL-ist (ca multi dintre cei care sunteti pe pozitii acum, sunteti Sibieni, Adeleni…. scuze mai putin Turcanuta noastra ea e “adoptata”) care momentan va bateti cu caramida in piept, dece nu va uitati putin la sistemul suedez fiscal si macar imitati sistemul de acolo daca nu sunteti in stare sa ganditi unu nou !!! Faceti ma o autonomie fiscal!!!! Creezi locuri de munca, creezi venituri, creezi PIB, creezi venituri bugetare, creezi plus valoare, lasa-le ma acolo unde se fac nu le redistribuii acoperind gauri fiscal. Lasa-ma sa ma gestionez si sa ma dezvolt in continuare. Sau daca dai din taxele mele, intreba-ma daca nu imi trebe si lasa-ma sa ii impun anumite conditii celui care ii dai, nu sa ii pape si anu urmator o luam de la capat, si basca da-mi si mie o reducere/deducere/ avantaj fiscal ca imi ajut alte regiuni !!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Conrad Has

  Hai mai ca nu se poate , judetul ala prapadit cu economia pe butuci , fara sa aiba aeroport fara autostrada numai cu turisti muritori de foame sa aiba PIB /capita mult mai mare decat Sighiul cu tot cu ROMGAZ!
  Pai daca fac aeroport o sa ajungem iarasi sclavii lor .
  Eu eram convins ca aia sunt vai de capul lor , pe cand vad ca ne scuipa seminte on cap si la cum arata graficul se duc pe langa noi ca Pershingul
  Eu cred ca e o greseala

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Viitor Luminos

  Sa speram ca intr-o buna zi se va face ordine si toti angajatii din Romania, indiferent de nationalitatea stapanilor, vor avea un piercing cu un plastic galben si o serie pe el, precum bovinele din ferme. Sa fie ordine si disciplina, doar asa ajungem departe !
  Eu sper ca acest proiect pilot sa fie demarat la noi, apoi extins in toata Europa, sa ne mandrim si noi cu ceva in plus ! Asa creste PIB-ul si noi odata cu el, prin astfel de initiative indraznete !

  Imi place de noi… am fugit de sclavie de cand ne stim ca popor, ca sa fugim sa sclavim la altii de buna voie, ori in tara ori afara, ca nu suntem in stare sa ne facem curatenie in propria curte. Dar este speranta !!! Fiti increzatori ca musulmanii ajunsi cu milioanele in vest vor face atata mizerie acolo, incat Romania va parea curata, desi n-am facut mare lucru !!! Pac… am smecherit-o iar !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact