Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Fără disponibilizări în rândul personalului auxiliar și nedidactic din Sibiu

Fără disponibilizări în rândul personalului auxiliar și nedidactic din Sibiu

Cadrele didactice auxiliare sau personalul nedidactic din Sibiu nu vor fi afectate de prevederile punctului 20, Art. III, alin. (1) și (2) din OUG nr.1/2020, prin care se stipulează că detașările se pot realiza numai cu personal angajat în instituții și autorități publice.

Ministerul Educației și Cercetării a solicitat zilele trecute, Inspectoratelor Școlare Județene din toată țara o analiză cu privire la impactul aplicării prevederilor punctului 20, Art. III, alin. (1) și (2) din OUG nr.1/2020, prin care se stipulează că detașările se pot se realiza numai cu personal angajat în instituții și autorități publice. Potrivit reprezentanților ministerului, rezultatele acestui raport arată că numărul posturilor care se vor vacanta prin aplicarea prevederii menționate anterior reprezintă 1,53% din numărul posturilor didactice auxiliare și nedidactice din sistemul de învățământ preuniversitar, ceea ce înseamnă că, la nivel național, peste 1.200 de persoane angajate în sistemul de învățământ își vor pierde posturile.

La nivelul județului Sibiu nu vor fi posturi afectate, spune inspector prof. Constantin Dincă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

„În Sibiu nu vor fi posturi afectate, deoarece nu avem detașați din mediul privat în mediul public pentru contabili, administratori, paznici etc”, spune acesta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Un Sibian

Acum 4 ani

Off topic: asta e poză de la Independența, cea de pe Ocnei, făcută la etajul 3.
Raspunde

///

Acum 4 ani

Iar unele scoli mici n-au nici secretara. Contabila sau vreuna dintre invatatoare face si munca de secretariat...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus