Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Ministrul Sănătății, Victor Costache, anunță modernizarea sistemului național de transfuzie

Ministrul Sănătății, Victor Costache, anunță modernizarea sistemului național de transfuzie

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat, la o dezbatere la care s-a discutat despre reorganizarea şi modernizarea sistemului naţional de transfuzie sanguină, că în planul de investiţii sunt prevăzute deja 30 de milioane de lei numai pentru modernizarea centrelor de transfuzie în 2020, transmite News.ro.

„Trebuie făcute angajări, trebuie plătite orele suplimentare, există resursele bugetare, trebuie deschise sâmbătă şi duminică”, a spus el.

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a prezidat, miercuri, dezbaterea organizată la Palatul Parlamentului de către Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Compania Unifarm SA şi Comisia de Sănătate din Senat, cu tema „Reorganizarea sisteului naţional de transfuzie sanguină: Realităţi naţionale şi standarde europene”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MS, la dezbatere au participat experţi români şi străini din domeniul medical transfuzional, reprezentanţi din sistemul naţional de transfuzii, reprezentanţi ai pacienţilor, dar şi din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi Parlamentului, care au discutat despre situaţia sistemului naţional de transfuzie sanguină, despre îmbunătăţirea şi eficientizarea activităţii de transfuzie, dar şi despre necesitatea schimbării legislative urgente în domeniu.

Toţi participanţii la dezbatere au fost de acord cu faptul că sistemul trebuie restructurat şi modernizat pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor la sânge, produse şi derivate din sânge, subliniază MS.

„Transfuzia sanguină reprezintă o prioritate strategică de siguranţă naţională, iar sistemul va primi atenţia cuvenită. Am organizat această dezbatere pentru a consemna toate punctele de vedere – din partea pacienţilor, experţilor, profesioniştilor din domeniul sănătăţii, marii consumatori de sânge şi furnizorii de produse din sânge. Pentru îmbunătăţirea activităţii avem în vedere măsuri pe termen scurt, dar şi măsuri pe termen mediu şi lung. Se va demara rapid modernizarea centrelor de transfuzii sanguine, deoarece interesul pacienţilor din România primează şi nu putem asista la dezbateri fără să luăm nicio decizie între timp. În planul de investiţii pot să vă anunţ că sunt prevăzute deja 30 de milioane de lei numai pentru modernizarea centrelor de transfuzie în 2020. Trebuie făcute angajări, trebuie plătite orele suplimentare, există resursele bugetare, trebuie deschise sâmbătă şi duminică. Vom vedea planul de soluţii al experţilor din domeniu. Ne dorim schimbarea legislaţiei în domeniu în beneficiul pacienţilor noştri”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, citat în comunicat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

dancp2

Acum 4 ani

herr ministru aTI angajat o doamna(acum decedata)fara sa fi fost prezenta la lucru la MINISTERUL SANATATII(CAM DIN SF NOEMBRIE) AVERTI CURAJUL SA DATI FISA DE PONTAJ SI FLUTURASUL? deci asa se sifoneaza banii romanilor si precis la toate MINISTEREL SINT VREO 10-20 DE PUPILE CU SALARII CIT MUNTELE CARE NICI NU DAU PE LA LUCRU CAZ SIMILAR CU DRAGNEA 3,6 ANI INCHISOARE! sistemul e din 1990 daca nu si de pe vremea lui ceasca
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 4 ani

bă nene, ai dovezi? fă pângere la DNA... până atunci ciocu' mic și joc de glezne...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus