Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Cartea de identitate fără cip nu va putea fi folosită de anul viitor pentru a ieşi din ţară

Cartea de identitate fără cip nu va putea fi folosită de anul viitor pentru a ieşi din ţară

Cărţile de identitate fără cip nu vor putea fi folosite începând cu anul viitor de cetăţenii români pentru a ieşi din ţară, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela.

"Se va crea și posibilitatea de a crea o carte de identitate simplă pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip. Cartea simplă de identitate nu va conţine cip sau date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate. Acest tip de carte fără cip nu va putea fi folosit de anul viitor pentru a ieşi din ţară", a declarat Marcel Vela, într-o conferinţă de presă, citat de digi24.ro

Noile cărţi de identitate vor fi şi carduri de sănătate, a declarat, vineri, ministrul de Interne, Marcel Vela.

Cetăţenii vor putea interacţiona de unde vor cu autorităţile administraţiei publice putând cere prestarea de servicii, vor fi eliminate celebrele cozi de la ghişeele din zona Ministerului Interne şi din alte zone ale administraţiei publice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

mat

Acum 4 ani

Vela asta gandeste? Ai optiunea de a-ti face buletin simplu, dar totusi, nu ai cum sa iesi cu el din tara?! Si va mirati de ce pleaca tineretul din tara asta? Comunism mascat in democratie :))
Raspunde

S

Acum 4 ani

Menționați și ca cu cartea de identitate actuala se poate ieși pana în 2031. Doar cu cea noua fără cip nu se poate ieși din august 2021.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

McD

Acum 4 ani

Idioti...in alte state vestice asa ceva nu exista!! Alta mascarada si umilinta pe banii nostri. Cum sa aplici un termen de interdictie asa apropiat cand tranzitia ar trebui sa dureze cel putin 2-3 ani??Probabil ca si valabilitatea documentului va fi redusa asa cum au facut la inceput cu pasapoartele electronice cand au redus valabilitatea dela 10 la 5 ani...apoi au revenit ...
Raspunde

Carmen

Acum 4 ani

Pai mie imi expira buletinul anul acesta.La anul il fac din nou?Alta umblatura ,alte acte doveditoare, alt stres.O data nebunie la coada ptr buletin, alta la a o ridica.Omul care lucreaza nu se poate invoi de la serviciu de atatea ori cat dureaza eliberarea unei carti de identitate.Este o birocracie care ma depaseste.Puneti cipuri si in mâncare ca sa vedeti ce culoare are rezultatul.
Raspunde

Shadow

Acum 4 ani

Sper numai să fie mai mic, cât un card bancar, nu ditamai țigla cum e acum...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus