Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

La sfârșitul săptămânii are loc prima conferință specială FITS și TNRS din acest an. Invitat este arhitectul Ștefan Dorin Adam

La sfârșitul săptămânii are loc prima conferință specială FITS și TNRS din acest an. Invitat este arhitectul Ștefan Dorin Adam

Vineri, 24 ianuarie, are loc prima conferință specială FITS și TNRS din acest an. Constantin Chiriac îl are ca invitat la Sibiu pe arhitectul Ștefan Dorin Adam. Conferința are ca temă spațiile comunităților, dialogul punând accentul pe creativitate, în definirea acestor spații. Evenimentul are loc la Habitus, de la ora 18:00, intrarea publicului fiind liberă.

Ștefan Dorin Adam, născut în anul 1976 la Alba Iulia, este arhitect, fondator al biroului de arhitectură Mânadelucru și conferențiar doctor arhitect la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București. Proiectele Mânadelucru (www.manadelucru.ro) acoperă o tematică funcțională foarte largă: locuințe colective și individuale, spitale, clădiri culturale și de educație, reconversii și intervenții pe clădiri de patrimoniu, amenajări interioare și design de obiect. Această diversitate a biroului de arhitectură a făcut ca o mare parte din proiectele coordonate de Ștefan Dorin Adam să se desfășoare la confluența arhitecturii cu artele plastice sau artele spectacolului, ele constituindu-se în instalații de arhitectură care problematizează sensul locuirii și valoarea comunităților locale, atrăgând atenția asupra fragmentelor orașului și diversității răspunsurilor când arhitectura nu se exprimă pe sine.

Multe din aceste proiecte au câștigat premii de arhitectură naționale și internaționale. Ștefan Dorin Adam desfășoară o susținută activitate academică – a fost invitat să susțină conferințe și prezentări în alte școli de arhitectură sau la congrese, fiind implicat în coordonarea concursurilor de arhitectură și a atelierelor de proiectare din cadrul UAUIM. În prezent, Ștefan Dorin Adam este, de asemenea, membru al OAR (unde a activat, în diverse mandate, și în cadrul consiliului director), precum și curatorul unor expoziții ale Uniunii Arhitecților din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus