X
urgenta spital judetean

Al doilea caz confirmat de gripă: un bărbat este în stare gravă la Spitalul Județean Sibiu

Un al doilea caz de gripă din acest sezon a fost confirmat în județul Sibiu, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP). Este vorba despre un bărbat de 43 de ani din Poplaca, internat în prezent la Spitalul Județean Sibiu, în stare gravă.

Institutul Cantacuzino din București a confirmat al doilea caz de gripă din județul Sibiu, la un bărbat de 43 de ani, din Poplaca, nevaccinat antigripal. „Probabil contaminarea cu virusul gripal s-a produs la o stațiune din județul Vâlcea, unde bărbatul a fost plecat înainte de îmbolnăvire. În prezent pacientul este internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență, secția ATI, cu o formă severă de infecție respiratorie acută (SARI), confirmată cu virus gripal de tip AH1 pandemic 2009”, transmite Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.,

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, bărbatul este ventilat mecanic. „Pacientul a fost internat în 12 ianuarie într-o stare generală foarte alterată, cu suspiciune de gripă, care ulterior a fost confirmată de DSP. Evoluția sa a fost una nefavorabilă, iar în prezent este internat pe terapie intensivă, ventilat mecanic”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului.

De asemenea, patru persoane sunt internate pe secția de infecțioase, cu gripă confirmată pe teste rapide. Pacienții sunt stabili, în tratament.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact