X
melescanu

Meleșcanu a anunțat că demisionează după decizia CCR

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a declarat miercuri, că așteaptă să vadă motivarea Curții Constituționale prin care a stabilit că acesta a ajuns neconstituțional în funcția de președinte al Senatului, înainte de a demisiona din funcție.  “Aștept decizia oficială și motivarea judecătorilor. O decizie CCR se aplică și cel mai probabil mă voi conforma și voi demisiona de la șefia Senatului”, a declarat Teodor Meleșcanu pentru HotNews.ro. Ulterior, Meleșcanu a susținut o conferință de presă în care a precizat că, până la publicarea în Monitorul Oficial, ”îmi asum în continuare prerogativele” de președinte al Senatului, urmând ca apoi să aibă loc consultările politice necesare pentru a găsi ”cea mai bună soluție”.

Meleșcanu a insistat că, având în vedere că decizia CCR este o premieră, așteaptă considerentele Curții, însă, odată publicată în MO, decizia devine obligatorie. El a insistat că nu are ”ambiții personale” și că singura lui preocuparea ar fi să asigure buna desfășurare a activității parlamentare.

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, stabilind că este neconstituţională, au declarat surse din CCR, potrivit Agerpres. Până acum,  judecătorii constituționali au amânat de șase ori decizia în acest caz, sesizarea fiind depusă din septembrie 2019.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Mos Gerila

    Mos gerila asta iar a uitat ca si-au impuscat stapanul acum 30 de ani ? ..iar face ravagii ? Penibil personaj, dar no, mintea lui mica si de socialist perfid mai mult nu poate. Ca si fosila aia de Iliescu… sta si face filme la BBC cum ca el e victima, cica l-au luat minerii prin surprindere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact