X
Ciprian Faraon

E timpul să întinerim instituțiile statului!

Trăim vremuri greu ințelese, cu degradări ale societății, cu o lipsă acută de lideri, care, dincolo de un discurs bine construit, să-i poată recomanda formarea lor profesională, expertiza lor.

Cu un ochi plângem situația actuală, în care vechii politicieni, ori înrădăcinații șefi de instituții, nu se mai satură să ne conducă, să ne reprezinte. Măcar de ar face-o constructiv, de le-ar păsa de semenii lor, de comunitățile lor! Cu celălalt ochi ne uităm plini de suspiciune către cei noi veniți în politică, ori către cei care au reușit sau care vor să ajungă să conducă anumite instituții.

Nutrim speranță, însă tot mai rezervată! Ne este tot mai greu să arătăm încredere.

Cum am putea vorbi despre o comunitate sănătoasă, bazată pe principii, valori, când lideri ai unor administrații înțeleg să accepte să fie consiliați de persoane dovedite a fi colaboratoare ale securității?

Cum putem vorbi de o lume normală când tocmai din zona academică, în lupta pentru conducerea instituției, apar tot felul de jocuri murdare și știri pe surse, care vădit denigrează un candidat sau altul?

Cum putem vorbi de un oraș deschis, cu o viziune modernă, sănătoasă, când consilierii locali votează o propunere de hotărâre care are ca efect împovărarea sibianului, a plătitorului de taxe și impozite, solicitându-i-se taxă de urgentă pentru a-si obține autorizația de construire, in loc să se ceară sancționarea sau înlăturarea unor funcționari publici incompetenți?

Nu este cu mirare că orice inițiativă, cu precădere a unor persoane noi intrate în politică, ori aflate la conducerea unei instituții, este întoarsă pe toate părțile, dusă în derizoriu ori suspicionată până la transformarea acesteia într-o rea intenție! Pentru că noi, cei mai mulți, suntem vinovați! Vinovați că am încurajat mediocritatea în rândul liderilor, că i-am votat, că le-am tolerat incompetența, că i-am reales, ajungând, astăzi, să fim tot mai puțini încrezători că vor binele comunității!

Ar fi timpul ca vechii politicieni, mai ales cei care au făcut din politică o profesie, sau șefii de instituții care au înțeles să ia pe nume propriu instituția pe care o conduc, convinși fiind că sunt cei mai buni ori au votul cetățenilor, să facă un mare pas înapoi! E timpul să întinerim instituțiile statului! E timpul să ne gândim la noi.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Manolescu Laurențiu

  Știe exact ce spune. Habar nu ai Oanță.
  Sunt din București. Îl cunosc personal pe Ciprian. Este un om de nota 20.
  Daca va candida la Primăria Sibiu și va câștiga, Sibiul va avea de câștigat foarte mult.
  Multă sănătate și putere de munca, Ciprian Faraon.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Xena

  Pana nu cautti oameni inteligenti, indiferent de diplome sau alte prostii, oricum facute cotnra cost, nu aveti cum sa gasiti altceva, decat aceeasi mizerabili ca si tipologie de indivizi, care s-au perindat prin scoli sau functii de carton toata viata ca sa puna mana pe niste functii.
  Sistemul de valori e total infect, au ajuns oameni integri sa lucreze munci de jos, pentru a intretine in frunte, niste vanatori de hartii cu care sa-si justifice existenta in fruntea celorlalti. Trebuie schimbata total abordarea, daca vreti cu adevarat sa schimbati ceva…. sunt mult pre amulti oameni prosti si incapabili dar cu multe diplome si cv pine de functii de carton…de-aia decade totul, prostii au pus mana pe putere, iar desteprii sunt subordonati, in timpurile astea.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dl Schimbare

  Da, clar e nevoie de schimbare urgenta la nivelul asa-zisei functionari a unor structuri din Primarie si CJ.
  Din pacate nu stiu daca va avea cineva curajul sa-si asume o candidatura fara un partid puternic (iar deja daca vine dintr-un partid mare sa fie fara metehne suburbane). Sper sa ma insel si sa avem un candidat mai tanar si nepatat!
  Ca sa miscam si noi Sibiul in sus, nu doar declarativ si si faptic.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Altu'

  Aia cu întinerirea e doar publicitate, daca treceai printr-o instituție a statului vedeai va e aproape imposibil lucrul ăsta. Greu cu datul afară, spre imposibil, plus că o persoană tânără, competenta nu-ți vine pe 3000 lei niciodată. Faptul că și legile sunt aberante și vechi încurca și mai mult. Restul e can-can

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact