X
rectorat ULBS (Copy)

Alegeri în ULBS. Sorin Radu și Livia Ilie merg în finală

Actualizare

Funcția de rector al ULBS va fi disputată joi, 6 februarie, într-un nou tur de scrutin, între Sorin Radu și Livia Ilie. În urma renumărării voturilor, prof. univ. dr. Sorin Radu a astrâns cele mai multe voturi: 234, în timp ce prof. univ. dr. Livia Puia Ilie a fost votată de 148 electori. Ei vor merge în turul doi al alegerilor. Daniela Preda a avut 73 de voturi, Liviu Mihăescu – 67, iar Marian Țiplic – 43.

Din totalul de 663 de electori, s-au prezentat la vot 577, iar pentru ca un candidat să aibă o majoritate simplă din primul tur al alegerilor avea nevoie de 283 de voturi. Sorin Radu mai avea nevoie de 50 de voturi pentru a ajunge rector al ULBS încă din primul tur.

Sorin Radu s-a născut în Săliște, a urmat cursurile ULBS, fiind licențiat în istorie. Înainte de a se întoarce la universitatea sibiană, Sorin Radu a activat timp de trei ani ca muzeograf în cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia. Din 1998 este preparator universitar, din 2000 devine asistent universitar, iar din anul 2004 devine lector universitar doctor. În perioada 2008 – 2011 a fost Decan al Facultății de Istorie și Patrimoniu. În perioada 2012 – ianuarie 2013 a ocupat funcția de Prodecan al Facultății de Științe Socio-Umane.

Livia Ilie este prorector al ULBS pe domeniul ”Strategie organizațională și financiară”, iar din 2012, până acum a avut ca atribuții elaborarea strategiei ULBS 2020 și monitorizarea implementării, promovarea ULBS și coordonarea parteneriatului strategic cu mediul preuniversitar, dezvoltarea relațiilor cu mediul economico-social și dezvoltarea organizațională. Este cadru didactic la ULBS din 1992, dar a fost și director asociat în cadrul Programului MBA Româno-Canadian al Academiei de Științe Economice București.

Știrea inițială:

Din primele informații, voturile acordate astăzi pentru funcția de rector al Universității Lucian Blaga sunt renumărate la cererea unor canddiați. Din prima numărătoare a reieșit că în turul al doilea al alegerilor ar urma să intre Sorin Radu și Livia Ilie.

Turul al doilea al alegerilor va fi joi, 6 februarie.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Barbu M

  Scorul obținut de Sorin Radu era previzibil. A avut cea mai bună prestație la dezbatere. Mă dezamăgește însă scorul mult prea mare al liviei Ilie, mai ales la cât de mânjită este!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  masoneria acapareaza ulbs

  Prin acest domn cu grad inalt, masoneria acapareaza total ULBS.
  Au orchestrat perfect o campanie de discreditare prin care au indus falsi acuzati si falsi acuzatori.
  Acum au dat drumul si la postaci.
  Din pacate rezultatul este stiut, iar viitorul nu este roz.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mircea Toma

  Sorin Radu e sustinut din umbra de Ioan Bondrea. Masinaria Bondrea de vot functioneaza. Pentru ULBS va fi prea tarziu cand vor vedea cine e acest Sorin Radu si ii vor vedea adevarata fata de impostor, ascunsa dupa un ranjet fals.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact