Restaurantul Dabo Doner de pe Bulevardul Vasile Milea, o locație reprezentativă pentru frumoasa poveste a donerului sibian, a fost renovat. Acesta este doar unul din pașii pe care Dan Paștiu îi face pentru îmbunătățirea constantă a lanțului Dabo Doner din întreaga țară și din afara ei.
Am stat de vorbă cu Dan Paștiu, fondatorul Dabo Doner, despre greutățile și satisfacțiile pe care i le-a adus vestitul sandviș, acum cunoscut în toată România și chiar peste granițe. Acesta explică faptul că nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără echipa sa, cu care lucrează în mod constant la îmbunătățirea francizei.
Acum că restaurantul Dabo Doner de pe Milea a fost modernizat și redeschis, care e următorul pas? Ce planuri aveți pentru 2020?
Milea este prima locație din Sibiu. A fost o locație veche, celebră pe vremuri, acolo unde am pus noi primul Dabo. Când am preluat-o, locația avea 200 lei încasări pe zi. Era la pământ. Am preluat-o cu bani puțini, ca orice început, nu aveam resurse de finanțare și nici potențialul economic pe care îl avem acum. Am făcut locația așa cum am putut, ne-am folosit de ce am avut, am implementat ce aveam ca să fie specific Dabo. Între timp, am refăcut conceptul de locație Dabo, am dat drumul la litoral, am început să ne dezvoltăm și fiecare locație a început să aibă același aer Dabo peste tot pe unde mergi. Simți clar încă de când ai intrat că e locația Dabo.
Milea este cel mai bun restaurant din tot lanțul de 50 de francize pe care le avem acum. Aveam teama să nu se piardă din spiritul ei, de primă locație Dabo, dacă o voi renova. Aduceam oamenii la training să vadă cum trebuie să arate un restaurant Dabo și îi aduceam în locația aceasta veche. Mi-am luat inima în dinți și am făcut-o și mă bucur că am reușit, chiar dacă mai bine de o lună a fost închisă, dar am renovat totul cap-coadă cu tot ce trebuie.
Ce înseamnă de fapt mâncarea de la Dabo Doner?
Noi nu dăm doar un produs echilibrat din punct de vedere al gustului, vorbim de faptul că atunci când mănânci o faci cu toate simțurile și produsele noastre sunt echilibrate din toate aceste puncte de vedere. Avem educația asta de acasă că trebuie să mănânci tot din farfurie, dar din fericire copiii noștri nu mai beneficiază de practica asta, nesănătoasă de-altfel. Am ajuns la un nivel la care mâncăm cât simțim, cât e bine, dar mâncăm și ceva ce nu pică greu la stomac.
Noi am venit pe piață cu produsul acesta cu ce trebuie, echilibrat și chiar dacă la început am pierdut clienți mulți pentru că nu am vrut să le facem produsul cum au vrut ei (combinație de murături cu ketchup, maioneză și cartofi prăjiți), între timp cei care ne mai vizitau au înțeles diferența între ce facem noi și ce fac alții. Nu a fost ușor, dar a fost cu atât mai mare satisfacția, tocmai pentru că am obținut acest câștig în urma unei lupte grele și acum avem grijă de realizarea noastră.
Până acum câțiva ani eram convins că vând mâncare foarte bună, dar am realizat că un fast food nu înseamnă doar asta. Noi vindem timp. Lumea câștigă timp când vine la fast food. Suntem în secolul vitezei în care asta ne ajută mult, să mâncăm ceva rapid. Din păcate însă în majoritatea timpului mâncarea fast food se asociază cu mâncare nesănătoasă. Noi facem mâncarea folosind carne 100%, nu carne tocată sau „îmbunătățită” cu tot felul de ingrediente din tabelul lui Mendeleev. Șnițelele le facem ca la mama acasă. Nu am găsit niciun producător care să facă produsele din carne cum ne dorim noi, așa că acum facem o făbricuță unde să le producem așa cum vrem noi. Vrem să fie 100% carne adevărată. Locația, modul în care servim produsul, amabilitatea și promptitudinea serviciilor sunt importante.
Ați pornit de la cinci angajați, acum în toată franciza sunt peste o mie de oameni. Cum reușiți să formați personalul „după chipul și asemănarea” dumneavoastră, să spunem așa?
Cea mai mare provocare a fost cea cu personalul. Tocmai de aceea e latura de business în care investesc cel mai mult și o fac cu plăcere. Nu luăm oamenii după aptitudini, ci după după atitudine. Dacă are atitudinea corectă, poate să ajungă inclusiv director de retail sau de dezvoltare, poate să ajungă orice. Asta înseamnă o firmă în plină dezvoltare. Posibilitățile sunt nelimitate.
Am avut un moment de cumpănă, din acest punct de vedere, când am decis să schimb echipa cu totul. Loredana, actual director general, împreună cu Claudia, proaspăt venită, s-au ocupat de instruirea noilor angajați și am renunțat la tot personalul vechi. Am dat un refresh și am început să acord atenție foarte mare echipei. Noi facem training-uri cu absolut tot personalul – de la curățenie până la directorul general al companiei, fiecare pe palierul lui. Avem un curs de antreprenor pentru toți angajații din locațiile Dabo. În doi ani de curs au altă mentalitate, îi învățăm și ajutăm să devină lideri în cadrul Dabo sau dacă doresc să își facă propria afacere. Acest curs este făcut în colaborare cu Lorand Staff, special și exclusiv pentru angajații Dabo. Oamenii se dezvoltă aici, dacă vor să obțină mai mult de la job și viață.
Ce alte planuri aveți pentru 2020?
Aplicația Dabo va fi lansată în curând pentru clienții noștri. Ei vor avea astfel posibilitatea de a-și comanda mâncarea direct de pe telefon, de a obține discount-uri, favoruri de ziua de naștere a fiecărui client... sunt multe beneficii și le oferim bucuroși. Tot ceea ce ne dorim este să fim mai aproape de ei.
Din punct de vedere al dezvoltării, pentru 2020 avem ca proiect 14 locații la nivel național, iar la nivel internațional vom deschide două în Londra, una în Luxemburg, una în Malaga și una în Eger (Ungaria). Ne dorim ca anul 2020 să fie un an nu doar de consolidare națională, ci și unul de dezvoltare internațională.
Foto: Silvana Armat
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Dabo Doner , Bulevardul Vasile Milea , Silvana Armat , Aplicația Dabo , Lorand Staff , Restaurantul Dabo Doner , Dan Paștiu
Vizualizari: 6352
Ultimele comentarii
Acum 47 minute
Matei
Acum 50 minute
Emil
Acum 1 oră
John
Acum 1 oră
John
Acum 1 oră
Adina