Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

„Flori de câmp”, concert simfonic în premieră la Sibiu

„Flori de câmp”, concert simfonic în premieră la Sibiu

Joi, 6 februarie, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat Sibiu are loc un concert simfonic în care va fi prezentată pentru prima dată publicului sibian, lucrarea „Flori de câmp”, a compozitorului brașovean Vlad Ulpiu. Muzicienii orchestrei sibiene vor fi conduși de la pupitrul dirijoral de Valentin Doni iar solist va fi violoncelistul Cristian Florea.

Muzician gânditor, cu o puternică personalitate umanistă şi de o profundă spiritualitate, compozitorul Ulpiu Vlad cultivă ideea renunţării la realitatea înconjurătoare, optând în Ciclul Viselor pentru o lume sonoră perenă, ce vizează eternitatea. Ciclul Viselor va conduce la realizarea unei alte serii de creaţii grupate în Ciclul Rezonanţelor. Acesta reprezintă transpunerea în energii sonore a propriilor trăiri şi emoţii. „Lucrarea Flori de câmp face parte din seria opusurilor mele mai puțin novatoare, dar cu accent pe latura expresivităţii. Cred într-o muzică asemănătoare cu natura, în sens de creaţie divină, în care legi general valabile acţionează într-o infinită nuanţare, atât la nivelul operei, cât şi la nivelul celor mai fine componente, conturând sufletul operei, energia modelatoare capabilă să ne poarte în alte dimensiuni” declara compozitorul despre lucrarea sa. Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul basarabean Valentin Doni. Muzician multilateral, remarcându-se în calitate de dirijor, compozitor şi interpret, Valentin Doni a fost Director artistic şi prim-dirijor al Orchestrei simfonice a Filarmonicii Naţionale din Republica Moldova între anii 1997-2004. Actualmente este dirijor permanent al Filarmonicii ,,Mihail Jora” din Bacău. Cele mai reprezentative creaţii muzicale ale sale au fost interpretate în sălile de concerte din Moldova, România, Franţa. Printre acestea pot fi menţionate: Concerto brevis pentru vioară şi orchestră, Muzică pentru orchestră de cameră, pian şi timpane, Trio pentru vioară, pian şi contrabas, Sonată pentru pian, Variaţiuni pentru pian etc.

Biletele pentru evenimentele din cadrul carnavalului pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5), de luni până vineri între orele 10.00 – 12.00 și 13.00 – 16.00 și online pe www.iabilet.ro. Prețul unui bilet este de 20, 30 sau 40 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus