Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Ce face un sibian când ajunge în stația Tursib? Întreabă dacă a trecut autobuzul

Ce face un sibian când ajunge în stația Tursib? Întreabă dacă a trecut autobuzul

Sibiul a rămas unul dintre puținele orașe mari ale România în care călătorii ajung în stația de autobuz și se uită la foi A4 tipărite cu programul de circulație, apoi întreabă dacă a trecut sau nu un anumit autobuz.

Situația nemulțumește foarte mulți călători care spun că astfel de condiții sunt mai apropiate de anii 1990 decât de 2020.

”Cred că transportul în comun este, din multe puncte de vedere, o rușine pentru un oraș cu pretențiile Sibiului. Sunt multe orășele mici, de care sibienii râd când aud, inclusiv din sudul țării, care au sisteme moderne cu GPS în stațiile de autobuz, așa cum este normal pentru vremurile noastre. Cum ați spus și dvs., ajungi în stație și nu știi dacă a trecut sau nu autobuzul. De aplicații pe telefon nici nu poate fi vorba”, spune Ioana G., studentă.

În doar două stații, ”Nufărul” și ”Casa Armatei”, călătorii pot vedea în timp real ce autobuze urmează să ajungă și peste câte minute.

La solicitarea reporterului Turnul Sfatului, conducerea Tursib anunță că situația urmează să se schimbe radical în acest an. 36 de panouri informative urmează să fie montate în stațiile principale.

Tursib GPS tabela (2)

”Printre proiectele cu fonduri europene nerambursabile aflate în desfășurare la Primăria Sibiu se numără două care prevăd achiziția a 5 minibus-uri electrice precum și a 40 de autobuze CNG. Pe lângă achiziția acestor mijloace de transport, cele două proiecte prevăd și dotarea a 36 de stații cu panouri pentru afișarea orelor de sosire a autobuzelor, în timp real”, a transmis directorul Tursib, Dan Căprariu.

Primăria Sibiu a anunțat deja că proiectul care presupune achiziţia a 40 de autobuze noi alimentate cu gaz natural comprimat este avansat. Acesta include achiziția unor sisteme smart conexe (sisteme de monitorizare şi management al flotei, de e-tiketing, automate stradale pentru eliberarea tichetelor de călătorie, sisteme de supraveghere video în autobuz şi de numărare a călătorilor, sisteme de informare a călătorilor.

Tot în acest proiect se prevede crearea unei aplicaţii mobile care să ofere pasagerilor informaţii în timp real cu privire la timpul de sosire în staţie a autobuzelor, gradul de încărcare a acestora, dar le va permite şi să configureze rutele optime în funcţie de destinaţie.

Tursib GPS tabela (1)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

ilie rotariu

Acum 4 ani

La fel era in anii 60. Scria orarul pe statie, se respecta...
Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 4 ani

Nu stiu cum era in anii 60, dar stiu ca prin 2005 au aparut foile alea tiparite cu orarul autobuzelor in statia care e vis-a-vis de Casa Armatei (Cofetaria Universitatii ii zicea?). Mi s-a parut o mare realizare, pentru ca pana atunci nu existau.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mirelian Fundulea

Acum 4 ani

Nu mai scapam de pesedistii astia care nu sunt in stare sa foloseasca o simpla aplicatie ca noi, tinerii frumosi si liberi! Nu ne mai facem bine...
Raspunde

Free_ag

Acum 4 ani

Cele doua, nu se pot numii tabele informative, sunt niște panouri led ce se pot cumpăra cu 300 lei de pe orice sait on-line de specialitate, arata de de zici ca suntem la butiqul non-stop de la coltul strazii
Raspunde

Marcu

Acum 4 ani

Lasati panourile faceti o aplicatie pentru telefon! Asa e, suntem in Evul Mediu. Dar ghici ce, bunicuta va fi realeasa cu succes si in mandatul viitor. Cu justificari de genul "apai pe cine sa alegem"; "tot a facut ceva"; "lasa ca ii da Johannis bani", etc, etc.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sauna Galbena

Acum 4 ani

Eu credeam ca isi ia costumul de baie si prosopul, apoi asteapta sauna :D
Raspunde

Nicu

Acum 4 ani

Nu se respecta orarul deloc! Ca vine mai tarziu subtem obisnuiti dar in multe cazuri vin mai repede cu 5 minute decat scrie in program o adevarata bataie de joc! Profita de faptul ca au drumul liber si dau talpa la acceleratie. Inca o problema nu stiu ce somitati au calculat programele de fac sa ajunga 5 autobuze in statie la aceeasi ora si apoi sunt intervale de pana la 1 ora! in care nu vine nimic. Nu mai zic de autobuzele cu burduf din anii 90... dar macar alea sunt lungi nu cotete ca majoritatea. Dezamagitor transport in general.
Raspunde

Evul Mediu

Acum 4 ani

Pe langa asta in mai toatea autobuzelor noi sistemele video care trebuie sa afiseze traseul si statia urmatoare sunt oprite sau afiseaza doar reclame la Tursib si Politia Locala. De ce nu cereti o parere celor de la Tursib si pe tema asta ? De ce le-au mai platiti daca oricum nu sunt folosite ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Iulian

Acum 4 ani

La ce le trebuie placute si aplicatii la batranei, parca va prefaceti ca nu stiti cine merge zilnic cu autobuzul prin Sibiu, pensionarii
Raspunde

I. L.G

Acum 4 ani

TS. Făceți-vă timp și de o ancheta, cu șoferi care fumează pe trasee, sunt trasee în care miroase în autobuz ca în cea mai ordinara bodega din ani 90. Tursib ul știe de situație dar nu face nimic, pe principiu ăștia sunt cu ei defilam.
Raspunde

Sauna Mobila

Acum 4 ani

La cate bari sunt in autobuze, ar putea angaja si niste fete sa danseze pe ele, sa creasca ratingul tursibului !
Raspunde

Trecator

Acum 4 ani

Trageti putin cu ochiul catre Cluj, incercati sa ,,furati" lucrurile bune...
Raspunde

Toma

Acum 4 ani

Să ia exemplu de la Cluj Napoca
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus