X
62108278

17 români sunt în carantină, în Japonia, pe o navă de croazieră infectată cu coronavirus

Mai mulți români sunt nevoiți să rămână încă 14 zile pe un vas de croazieră, după ce la bordul vasului au fost confirmate 20 de cazuri de infecție cu coronavirus. Vasul este într-un port din Japonia.

Informaţia a fost confirmată de Ministerul român al Afacerilor Externe care a fost notificat de autorităţile japoneze despre cei 17 români aflaţi la bordul navei Diamond Princess, transmite site-ul stirileprotv.ro. Doi dintre români sunt turişti aflaţi în croazieră, iar ceilalți 15 sunt membri ai echipajului.

Pe navă se află în total 3.700 de persoane și nimeni nu are voie să coboare pe teritoriul Japoniei, astfel că nava de croazieră va rămâne în port încă două săptămâni, atât cât este perioada maximă de incubație pentru acest virus.

Totul a început după ce medicii au constatat că unul dintre turiştii de la bord, care a coborât la Hong Kong, a fost purtător al coronavirusului. Japonezii au intrat în alertă şi i-au testat pe toţi cei care prezentau semne de boală. În două zile au descoperit alte 20 de persoane infectate care au fost debarcate şi internate în spitale locale. Nava a fost plasată imediat în carantină.

În paralel, japonezii îi testează pe cei de la bord care prezintă simptome de boală şi, astfel, au descoperit până acum 20 de cazuri dintre care 19 turişti şi un membru al echipajului.

Conform postărilor de pe Facebook ale unor pasageri, oamenii nu au voie să iasă din cabine, arată sursa citată. Ei se aflau la sfârşitul vacanţei, care se prelungeşte acum forţat cu încă 2 săptămâni.

Sursa: stirileprotv.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact