Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

DGASP angajează 10 asistenți maternali

DGASP angajează 10 asistenți maternali

Anul acesta, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, își propune recrutarea a cel puțin 10 persoane, pentru a deveni asistenți maternali profesioniști. Totul face parte din „TEAM – UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, un proiect implementat la nivel național pentru a atrage cât mai multe persoane spre calificarea în meseria de asistent maternal profesionist. Aceste persoane vor avea un contract de muncă şi vor avea în îngrijire cel puţin un copil.

Prin intermediul proiectului „TEAM – UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, 20 de persoane din județul Sibiu au devenit, în ultimul an, asistenți maternali profesioniști pentru 21 de copii lăsați în grija statului, potrivit reprezentanșilor DGASPC Sibiu. De asemenea, la nivelul județului sunt 150 de asistenţi maternali profesionişti care au în grijă 247 de copii, 26 dintre aceştia fiind copii cu dizabilităţi. În ţara noastră, profesia de asistent maternal este reglementată prin lege. Asistenţii maternali au o relaţie contractuală cu direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului pentru îngrijirea pe perioadă determinată a unui copil aflat în situaţii de risc, până la identificarea unei soluţii definitive. Asistenţa maternală a fost şi rămâne în continuare alternativa cea mai viabilă la instituţionalizare atunci când familia nu poate să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copilului. Mai multe detalii/informații referitoare la condițiile de atestare ca AMP și facilități, se pot obține de la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu (Sibiu, str. Mitropoliei, nr.2), la Serviciul Management de caz pentru Asistenţă Maternală (tel.0269.23.20.66 int.43) sau la numărul de telefon 0751.174.404.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus