Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cazul unui sibian, obligat să cerșească în Spania. Dezbrăcat, umilit, amenințat cu moartea

Cazul unui sibian, obligat să cerșească în Spania. Dezbrăcat, umilit, amenințat cu moartea

Un bărbat din Sibiu a povestit procurorilor spanioli chinul prin care a trecut după ce a fost ademenit în Spania de persoane care i-au promis că-l vor ajuta să lucreze într-o plantație de citrice. Din prima zi de când a sosit, spune că a fost forțat să „cerșească în genunchi, fiind amenințat și bătut”, după cum se arată în documentul procurorului. A avut noroc și a reușit să scape la un moment dat, dar calvarul nu s-a încheiat: o cunoștință a celor care l-au adus în stadiul de sclav l-au recunoscut și l-au asigurat că, dacă nu se va întoarce la stăpâni, va fi bătut crunt. S-a întors după ce i s-a promis că va primi un loc de muncă, dar, potrivit procurorului, unul dintre inculpați l-a amenințat că dacă nu-i aduce bani, îl va duce în munți și-l va lăsa acolo pradă animalelor sălbatice. Procurorii susțin că bărbatul a fost chiar dezbrăcat de acuzați pentru a dovedi că nu a păstrat banii din cerșit.

Presupușii vinovați sunt două persoane de origine română - un bărbat și o femeie - acuzați că au forțat alți români să cerșească sub amenințări și intimidare. Procesul lor trebuia să înceapă chiar vineri, în secția a șasea a Tribunalului Provincial din La Coruña, cu sediul în Santiago, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Potrivit unor surse judiciare citat de ziarul spaniol ABC Galicia, audierea a trebuit să fie suspendată, deoarece niciunul dintre inculpați nu poate fi găsit. Ministerul Public a solicitat acestor două persoane pedepse de câte șapte ani și jumătate de închisoare pentru trafic de persoane. În plus, solicită și o compensație de câte 3.000 de euro pentru fiecare dintre cei pe care i-au obligat să cerșească.

Evenimentele au avut loc în perioada februarie 2014 - mai 2015. Modul de operare al acuzațiilor era simplu: contactau alți români care căutau de lucru în Spania, le plăteau bilete de autobuz până în Galiția, iar îndată ce ajungeau la destinație, victimele au fost obligate să cerșească în diferite localități: Noia (La Coruña), Lalín, Vilagarcía de Arousa (Pontevedra) și chiar în afara Spaniei, la Braga (Portugalia). Cu toate acestea, principalul său loc de acțiune a fost Santiago de Compostela, scrie ziarul spaniol.

Victimele nu vedeau un singur euro din banii pe care îi făceau rost și trăiau toți  într-o casă din orașul Santiago.

Foto: https://genius.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Ironim

Acum 4 ani

Hop! si TS cu o stire de senzatie. 'Evenimentele au avut loc în perioada februarie 2014 – mai 2015. ' iar presupusii vinovati,de origine romana.Asa cum este titlul banuiai ca spaniolii sunt faptasii.
Raspunde

statul defect

Acum 4 ani

in continuare 7 din 10 persoane traficate in Europa sunt din Romania.... mai bine desfiintam cu totul instituțiile statului..oricum sunt inutile ( Apuseni,Colectiv,Caracal,Portul Midia,etc)
Raspunde

Statul Esuat Romanesc

Acum 4 ani

INstitutiile romanesti sunt formate din incompetenti la toate nivelurile si latrai la TV care-i apara pe acei incompetenti ce stau bine ancorati in bugete. Nu vedeti cate masini de lux sunt in Romania ?......pai o tara cu atatea probleme ar trebui sa opreasca fiecare cocalar sau functionar care umbla cu masina de lux, dar n-o fac...n-o fac pentru ca sunt unii si aceeasi hoti, iar asta e o troaca de porci nu o tara. Sunt copii care cersesc de ani de zile, spitale din care s-au furat toti banii incat nici sa zugraveasca nu mai au cu ce, uitati-va la CFR sau Tarom, doua companii rusinea lumii.. pe pierdere de cand exista, adica pe furt.. a se intelege. Furate de rechinii de la Bucuresti pentru a-si face vile si a-si lua masinile cu care umbla printre fraieri. Femei la produs.... sunt de zeci de ani, deja si nimeni nimic, in orice puf mergi in Germania, vei gasi romance si tot asa. E totul in colaps, dar mafiile nu se deranjeaza intre ele... niste clanuri fura din CFR, altele din Tarom, atele din sistemul de sanatate si tot asa, iar peste noi isi dau toti mana si sunt prieteni. I-a incurcat DNA o vreme, dar uitati....acum e liniste, din nou e liber la furat si tainuit. Romania = mizeria.
Raspunde

PV

Acum 4 ani

Ca sa poti cere unui om din Romania, care nu are vre-o functie publica, sa probeze luxul, trebuie sa existe o lege, cea a LUSTRATIEI. Parlamentarii nostri nu au votat-o...
Raspunde

Horbotă salbatica

Acum 4 ani

Romania, inca o tara cu traumele trecutului. ... Simbolul bunastarii, o masina. ..... La noi inca e considerat un lux sa ai un Audi de 5 ani vechime. ....Daca mai e si Q.... Vehicul de lux.....O masina care trece de 250000 € , adica pretul a doua case bune. ...Sub suma asta. ....doar o masina. .... Serios, ce lux e ala pe care-I cumperi din parcul auto second hand.... Lux inseamna sa fii al 42-lea pe o lista de asteptare de 114 persoane la un producator care iti va livra masina anul viitor, in octombrie. ... Sa stiti ca un Renault Koleos Initiale Paris, nou, e mai de lux decât 3 Audiuri A8 vechi de 10 ani. Dar cum sa treci peste prejudecati? ??????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus