Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Pahar de argint aurit, gravat cu stema Sibiului, vândut cu 5.500 de euro la o licitație

Pahar de argint aurit, gravat cu stema Sibiului, vândut cu 5.500 de euro la o licitație

O lucrare a celebrului aurar sibian Sebatian Hann a fost vândută la o licitație cu 5.500 de euro. Este vorba de o cană pe care este gravată stema Sibiului, evaluată inițial între o mie și două mii de euro. Licitația a fost organizată de casa de licitații Artmark, iar data realizării obiectului este identificată ca fiind anul 1690.

Sebastian Hann (1644-1713) s-a născut în Ungaria, în localitatea Löcse (atunci în Ungaria, acum în Slovacia), unde a desprins meşteşugul de la maestrul aurar Johann Schwarz din Königsberg. Fiul acestuia, Christoforus Schwarz, a fost primit calfă în Sibiu de către Hann, în anul 1687. Sebastian Hann solicită la Sibiu, în 1675 intrarea în breasla aurarilor. În anul 1694 este numit primul Staroste al breslei aurarilor din cetate. Din 1700 a fost orator în cadrul magistraturii oraşului. Sebastian Hann a murit în 1713..

Cana de argint aurit are 181 de grame, o înălțime de 11 cm și un diametru de 8,5 cm.

Piesa provine din colecția Lucrezia și Ion Pacea, iar în cadrul acesteia s-au mai aflat diferite piese de aur și argint provenite din diferite ateliere transilvănene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus