Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Concert unic în România, la Sala Thalia

Concert unic în România, la Sala Thalia

Un concert extraordinar va avea loc în 22 februarie, la Sala Thalia, din Sibiu. Este vorba despre membrii Wiener Kammersymphonie care vor susţine un concert, la invitaţia Filarmonicii de Stat Sibiu şi a Forumului Cultural Austriac Bucureşti. Organizatorii spun că este un eveniment unic în România.

Concertul extrordinar al celor de la Wiener Kammersymphonie va avea loc la Sala Thalia, în 22 februarie, de la ora 19.00. Potrivit organizatorilor, este un eveniment-reper în cadrul Stagiunii Beethovenescu 2020-2021, în cadrul căruia vor fi prezentate capodopere beethoveniene într-o versiune inedită, special aranjate pentru cvintet de coarde.

„Wiener Kammersymphonie propune două dintre lucrările cele mai somptuoase din creaţia lui Ludwig van Beethoven – Uvertura Coriolan, opus 62 (compusă în 1807) şi Simfonia a VIII-a, opus 93 (concepută în 1812). Ansamblul, exclusiv de coarde, aduce în faţa publicului măreția simfonică a lui Beethoven. Lucrul cel mai remarcabil în cazul instrumentelor utilizate este așa-numita coardă a cincea, ceea ce a conferit sunetului o adâncime uneori incomensurabilă. Muzicienii au reușit cu adevărat să creeze sugestia unei mari orchestre, spunea Jan- Willem van Ree, directorul artistic Edesche Concertzaal (Ede, Olanda). În programul concertului de la Sibiu, mai figurează două piese austriece ce vor fi ascultate în premieră în România: Al doilea Cvintet de Coarde de Johanna Doderer (2008) şi Portret în trei culori, compus în 2012 de Stefan Pelzl, special pentru Wiener Kammersymphonie”, transmit organizatorii.

Detalii despre bilete şi informaţii în timp real găsiți AICI.

Biletele pentru concerte şi recitaluri sunt puse în vânzare la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu, Str. Cetăţii Nr. 3 – 5, la Casa de bilete și online. De asemenea, vor putea fi cumpărate şi în seara concertului la intrarea în sală.

Ansamblul Wiener Kammersymphonie înseamnă Sergio Mastro (violoncel şi conducere artistică), Lukas Medlam (vioară), Matyas Andras (vioară), Nebojsa Bekcic (violă), Damían Posse (contrabas) – muzicieni de înalt talent, ce trăiesc şi îşi desfăşoară activitatea la Viena. Creat în 2006 şi intrând în forţă pe scena clasică internaţională cu o serie de concerte Mozart în Spania, cvintetul abordează un repertoriu amplu, de la clasicii secolului 19 până la compoziții contemporane, interpretând adesea lucrări ale unor compozitori (pe nedrept) uitați sau neglijaţi. Membrii Wiener Kammersymphonie îşi revendică preferinţa pentru creaţiile lui Ludwig van Beethoven şi Wolfgang Amadeus Mozart pe care le abordează în versiuni originale în întreaga Europă (Spania, Franţa, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Danemarca etc.), dar şi în America de Sud (Brazilia, Argentina, Chile, Columbia, Peru, Uruguay, Panama ş.a.).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus