X
cazan (2)

Mircea Cazan le cere jandarmilor să păzească culturile agricole. ”Bande de hoți terorizează locuitorii din Miercurea și Dobârca”

Senatorul liberal Mircea Cazan a făcut la sfârșitul anului trecut o interpelare ministrului de Interne, prin care cerea soluții pentru locuitorii din Miercurea Sibiului și Dobârca, prăduiți constant de hoți. ”Bande de hoți terorizează locuitorii acestor zone, distrugând suprafețe de culturi de cereale, porumb, pagubele depășind câteva milioane de lei. S-au făcut sesizări la Poliția localității Miercurea Sibiului, dar reprezentanții acestei autorități au ignorat aceste plângeri, considerând că nu au o anumită importanță în rezolvarea lor”, a scris Cazan.

Liberalul l-a chestionat pe ministru și legat de posibilitatea ca ”un număr de jandarmi să asigure paza culturilor de toamnă de pe terenurile agricole din localitățile afectate de jafurile rromilor nomazi”. În plus, liberalul întreabă de ce nu sunt montate camere de luat vederi în zonă, ”în condițiile în care producțiile agricole sunt afectate de aceste furturi masive, iar taxele și impozitele locale nu mai pot fi plătite din acuza pagubelor suportate”.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a răspuns senatorului, explicând că jandarmii nu pot păzi recolte și culturi agricole, deoarece ”instituția asigură paza obiectivelor de importanță națională, pentru apărarea țării, activitatea statului, economie, știință, cultură și artă”, după cum se precizează în răspunsul ministrului.

În plus, Vela a făcut și un rezumat al furturilor semnalate prin serviciul 112 de către cetățenii din Miercurea și Dobârca: ”În 2 noiembrie 2018, o persoană din Apoldu de Sus a sesizat prin 112 un furt de mere din livadă, iar în urma deplasării echipajului de poliție la fața locului s-a stabilit că fapta nu se confirmă”; în 12 decembrie 2018, o persoană din Dobârca a sesizat prin 112 că o anume persoană pe nume ”Liviu” i-a sustras un balot de paie de pe terenul proprietate personală, iar în urma deplasării echipajului de poliție s-a stabilit că fapta nu se confirmă; în 6 septembrie 2019, o persoană din localitatea Dobârca a sesizat că numitul C. N. din aceeași localitate i-a furat un balot de lucernă și 7 kg de porumb, cu privire la care se fac cercetări într-un dosar aflat în lucru; la data de 16 septembrie 2019, în urma unei petiții din localitatea Dobârca, prin care aceasta a sesizat că a găsit lanul de porumb călcat la pământ, posibil să fie mâncat de cai sau furat, la Poliția orașului Miercurea Sibiului a fost înregistrată o lucrare penală în care polițiștii fac cercetări. Astfel s-a constatat că sesizările adresate de către cetățenii orașului Miercurea Sibiului cu privire la furturile de cereale de pe terenurile agricole au fost înregistrate, se află în curs de soluționare sau au fost soluționate, conform prevederilor legale”, a mai scris ministrul Marcel Vela.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact