Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Verdict în cazul funcționarului de la Săliște: i se taie din salariu

Verdict în cazul funcționarului de la Săliște: i se taie din salariu

Funcționarul de la Biroul de Carte Funciară din Săliște, filmat de către un sibian revoltat de limbajul acestuia, va primi salariul micșorat cu 10% în următoarele luni. Aceasta este sancțiunea venită în urma analizării cazului său în cadrul Comisei de Disciplină a Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu. ”Cercetarea disciplinarã prealabilã a faptelor sesizate privind conduita salariatului din cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliarã Sãliște a fost finalizatã astãzi, 11.02.2020. Prin Raportul final al cercetãrii disciplinare prealabile Comisia de disciplinã a propus sancționarea disciplinarã a salariatului cu sancțiunea „reducerea salariului de bazã pe o duratã de 3 luni cu 10%”, se arată într-un comunicat al instituției.

Întâmplarea s-a petrecut în 16 ianuarie, la sediul Biroului din Săliște. ”I-am înmânat (n.r. funcționarului) dosarul complet cu cererea pentru înregistrare. Acesta a luat dosarul l-a așezat pe masă și a încercat să scaneze codul de bare din dreaptă sus cu scanerul. Din varii motive scanerul nu a citit codul de bare, cel mai probabil pentru că imprimanta pe care a folosit-o topometristul nu a listat corect codul și câteva bare s-au unit, dar sub acest cod, ca de altfel sub orice cod de bare există și codul numeric din 12 cifre, în acest caz, care este reprezentarea numerică a codului de bare”, povestește Ovidiu Hanzu, sibianul care s-a decis în cele din urmă să-l filmeze pe funcționar. ”Funcționarul a refuzat să îmi înregistreze lucrarea în repetate rânduri, adresându-se cu ”băăă, frățioare” și un limbaj suburban, nicidecum  demn de un funcționar public. Astfel că în repetate rânduri mi-a spus nu vreau să îți iau lucrarea, refuzând vehement ca și cum era la el acasă, nici o lege sau normă legală nu îl conducea la el la birou.  Am solicitat să cheme superiorul adică șeful instituției și a refuzat m trimițându-mă la  Sibiu la OCPI, să mă interesez acolo. Discuția a continuat preț de 5 minute timp în care acesta sub diferite forme și făcând crize de nervi refuză pur și simplu să își facă îndatoririle de serviciu”, spune sibianul.

http://www.turnulsfatului.ro/2020/01/17/video-ba-tu-ma-iei-pe-mine-la-11-metri-functionar-filmat-in-timp-ce-refuza-sa-si-faca-treaba/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

dan

Acum 4 ani

corect!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Calin

Acum 4 ani

Imi aduc aminte de aceasta stire .. am citit-o si din cate imi aduc aminte am si comentat spunand ca "o sa`l pupi in fund" .. referindu-ma la acel cititor care a venit aici pe TS "latrand" nemultumit de acel functionar care nu isi face treaba cum trebuie (din punctul lui de vedere) . Revin la acest articol pentru ca din nou am avut dreptate cu privire la pupatul in fund . Daca acel functionar castiga 3000 de lei pe luna , nu vad nici o problema cu privire la acei 10% care i-au fost trasi din salar .. Deci .. platitorule de taxe .. Ce ai rezolvat daca ai venit aici pe Turnul Sfatului si te-ai plans de acel individ ? Nimic .. sau .. precum ziceam ..l-ai pupat in fund , asa cum prevesteam si acum 2 luni :)
Raspunde

Marius

Acum 4 ani

Haide,nu te rușina, luminează-ne pe noi profanii...cam ce ar fi trebuit să facă acel om, unde sa își "plângă" offul???!
Raspunde

UnDacLiber

Acum 4 ani

Mai bine taceai si doar pareai prost. Daca tu esti o simpla nevertebrata care se lasa tavalita, uite ca altii nu mai vor sa se comporte ca in comunism, cu capul plecat spre gemuletul de la ghiseu! Muncesc, platesc taxe si impozite, respect si astept acelasi lucru si de la altii!
Raspunde

liviu

Acum 4 ani

domnului din imagine ar trebui să-i pună zilnic fiola și știu ce vorbesc.
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Probabil ca daca nu se facea publica aceasta situatie si era reclamata doar la nivelul conducerii primariei, angajatul scapa fara nicio sanctiune. Asa, da bine sa se arate ca au luat masuri. Din punctul meu de vedere, o astfel de sanctiune nu va rezolva fondul problemei, adica acel angajat in urma acestei sanctiuni, nu va invata sa comunice. Deci, o masura complementara, ar fi obligarea participarii la ceva cursuri de comunicare si de ce nu, de controlare a emotiilor negative.
Raspunde

iulian

Acum 4 ani

d_le calin am mai vazut concetățeni cu foarte puțin creier dar dumneavoastră nu aveți chiar deloc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus