X
Zona de spa a hotelului Hohe Rinne a fost distrusă de un incendiu. Sursa foto: ISU Sibiu

Actualizare. Amendă de 50.500  de lei pentru proprietarul hotelului Hohe Rinne Păltiniș, în urma incendiului  de azi dimineață

Un incendiu a izbucnit noaptea trecută la Hohe Rinne Păltiniș Hotel & Spa, pompierii evacuând pentru a stinge flăcările peste o sută de oameni.

Actualizare 17:00 Reprezentanții ISU Sibiu anunță că l-au amendat pe proprietarul hotelului în care a izbucnit incendiul azi dimineață cu 50.500 de lei, pentru punerea în funcțiune a construcției fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, cât și pentru prezența unor improvizații la instalația electrică.

“Astăzi, 13 februarie a.c. , specialiștii din cadrul inspecției de prevenire a I.S.U. Sibiu , au efectuat o activitate de control în teren la sediul complexului turistic din Păltiniș.În urma verificărilor s-a aplicat o sancțiune contravențională, cumulată, în cuantum de 50.500 ron , conform legii , pentru punerea în funcțiune a construcției fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, cât și pentru prezența unor improvizații la instalația electrică”, se arată în comunicatul ISU Sibiu.

Până la data de 21.02.2020,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență “cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  trebuie informat în scris cu privire la modul în care au fost remediate deficiențele constatate.

Actualizare 10: 58 Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit, transmit reprezentanții ISU Sibiu. Potrivit acestora,  din cauza incendiului au fost afectate elementele de construcție ale saunei, elementele de finisaje ale centrului Spa, precum și finisajele corpului C, aparținând clădirii. Cele două femei care au ajuns la spital cu intoxicație de fum au fost consultate și apoi externate cu recomandări, spune Decebal Toderiță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Actualizare 09:30. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență de la Sibiu arată că hotelul a cărui saună a luat foc urmează să fie verificat. ”Unitatea de cazare, unde în aceasta dimineață a avut loc un incendiu care a necesitat evacuarea a 109 persoane, dintre care două au fost transportate la UPU Sibiu acuzând intoxicație cu fum, nu deține autorizație de securitatea la incendiu. De asemenea, în data de 8 noiembrie 2018, au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 50.000 de lei. Totodată, astăzi, o echipă de control pe linie de prevenire a situațiilor de urgență din cadrul ISU Sibiu, efectuează un control de specialitate, iar măsurile aplicate urmează a fi comunicate”, se arată într-un răspuns transmis redacției Turnul Sfatului.

Știrea inițială. Pompierii au anunţat că au reuşit să stingă incendiul izbucnit, joi dimineaţa, într-un hotel din staţiunea Păltiniş, în urma căruia au fost evacuate peste 100 de persoane, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

“Incendiul a fost lichidat, cauza probabilă de izbucnire a incendiului şi pagubele urmează să fie determinate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina.

a7659cd3-530d-4f12-80aa-ba6fc008e05b

În plus, pompierii au evacuat peste 100 persoane dintr-un hotel din staţiunea Păltiniş, în urma unui incendiu izbucnit în interiorul zonei SPA, două femei fiind intoxicate cu fum, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

“Printr-un apel venit pe nr. de urgenţă 112, în această dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Cpt. Dumitru Croitoru’ al judeţului Sibiu a fost sesizat cu privire la existenţa unui incendiu izbucnit în interiorul zonei SPA a unei unităţi de cazare tip hotel din staţiunea Păltiniş. S-a intervenit de urgenţă cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autospeciala de salvare de la înălţime, autospeciala de transport victime multiple şi trei echipaje SMURD. S-a procedat pentru evacuarea unui număr de 106 persoane cazate şi trei angajaţi ai hotelului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina.

5608c12d-c0bb-4246-b29e-b93088e0ca3ePotrivit sursei citate, două femei au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu.

“După evaluarea medicală a tuturor persoanelor implicate, două femei de circa 50 şi 20 de ani, intoxicate cu fum, au fost preluate de echipajele SMURD şi transportate la UPU Sibiu. În acest moment, incendiul este localizat şi se lucrează pentru lichidarea acestuia. Intervenţia se află în dinamică”, au mai spus cei de la ISU Sibiu.

45c5c4f8-675d-4924-bb46-2fbd2b5abbde 9a8dd35d-3225-4c77-ab1d-f8b133285bbf

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

18 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Paltinis de vis

  La miile de hoteluri din Paltinis, care fac ca aceasta statiune sa fie cu ani lumina peste cele din BV si PH, e greu de identificat maretul hotel cu probleme!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  El Prazo

  Cat de prost trebuie sa fii ca sa pui lambriuri pe pereti si sa te ieftinesti la niste fire de curent, la un hotel ?! Rapsuns corect : foarte foarte prost, ceea ce denota faptul ca o asemenea faptura de proasta care detine hotelul respectiv n-avea cum sa il obtina prin inteligenta, munca sau competente. Deci e caz clasic de manarie, foloase necuvenite si treburi de-astea autohtone. Probabil vreun cadou de la cineva cu semnatura grea si murdara, etc etc.

  Orice om intreg la cap care face un hotel si e constient, nu face asa ceva, doar un “bazat” de pe la Bucuresti care are impresia ca nu i se poate intampla nimic chiar si daca niste “fraieri” mor, pentru ca a facut el rabat la cabluri, ca sa isi mai ia un ceas in plus sau niste extrase la masina furata. Cablurile nu se vad, deci… e om serios. Te umple scarba pur si simplu.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  costelus din centrul sibiului

  dar domnii de la ISU Sibiu nu au controlat acel hotel imens?? Ce fac domnii de la ISU?? Sau au beneficiat de un sejur la Spa la Hotel Hohe Rinne cu Companie si de aia au tacut din gura?? Dau amenzi numai la firmele mici?? Aia trebuie spanzurati si dupa impuscati ! RUSINE !!!!!!

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Trebuie verificat câți bani primește despăgubire de la asigurare
  pentru că se aude că i-a dat foc intenționat improvizație curent SPA
  Am auzit că vrea să intre în faliment cât mai repede și să-și i-a onorariu
  de succes de 50.000 euro administratorul insolvenței. Așa a trimis
  acasă proprietarul hotelului cei 72 de muncitori și Păltinișul este gol din nou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact