Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Polițiștii au prins în câteva ore un hoț care a furat un portofel cu 7 000 de lei.  Între timp, victima s-a împăcat cu hoțul

Polițiștii au prins în câteva ore un hoț care a furat un portofel cu 7 000 de lei.  Între timp, victima s-a împăcat cu hoțul

Polițiștii au reușit, în timp record, să prindă un hoț care a furat, în preajma noului mall,  un portofel cu 7 000 de lei de la un bărbat care a reclamat apoi fapta poliției. Polițiștii de la investigații criminale urmau să dispună împotriva acestuia măsura reținerii pentru 24 de ore și ulterior, să îl prezinte instanței cu propunere de arestare preventivă, însă victima și-a retras plângerea penală.

În dimineața zilei de ieri, în jurul orei 5, un bărbat a sesizat că a fost victima unui furt, fiindu-i sustras portofelul în care avea 7.000 de lei. Polițiștii de la investigații criminale au demarat cercetările, iar în scurt timp presupusul autor a fost identificat, iar prejudiciul recuperat în totalitate, transmit reprezentanții IPJ Sibiu. Întrucât bărbatul este bănuit de săvârșirea altor fapte similare, în această dimineață urma să fie reținut și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Între timp, însă victima și-a retras plângerea, ceea ce atrage clasarea lucrării și imposibilitatea tragerii la răspundere penală a presupusului autor.

"În fapt, la data de 12 februarie, în jurul orei 5, un bărbat a reclamat faptul că a fost victima unui furt, fiind deposedat de 7.000 de lei. Fapta s-a produs la ieșirea dintr-o societate comercială, unde a fost abordat de o persoană necunoscută care i-a sustras portofelul. Polițiștii Biroului Investigații Criminale au demarat cu celeritate cercetările, reușindu-se la scurt timp identificarea persoanei bănuite de săvârșirea acestei fapte, precum și recuperarea prejudiciului", se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Suspectul, în vârstă de 24 de ani, domiciliază în municipiul Sibiu și este cercetat de polițiști și în alte dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, din buzunare și societăți comerciale. În această dimineață la domiciliul bărbatului a fost efectuată o percheziție, fiind identificate numeroase articole vestimentare purtând diverse mărci, cu etichetă, existând suspiciunea rezonabilă că provin din săvârșirea infracțiunii de furt din magazin.

În baza probelor administrate, polițiștii de la investigații criminale urmau să dispună împotriva sa măsura reținerii pentru 24 de ore și ulterior, să îl prezinte instanței cu propunere de arestare preventivă, însă victima și-a retras în cursul dimineții plângerea penală.

"Din păcate, lăsând la o parte resursele umane și materiale investite de Poliția Sibiu pentru identificarea, depistarea și cercetarea acestei fapte, riscul este ca acest bărbat să comită fapte similare, fiind cunoscut cu astfel de preocupări și asigurând-și existența în acest mod", transmit polițiștii sibieni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: politia sibiu

Vizualizari: 2295

Comentarii

8 comentarii

Marcu

Acum 4 ani

Eu nu prea pricep... de ce sa se impace cu hotul? I-a pus bani nu i-a luat?
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Pentru ca i-a aflat adresa din portofelul furat. Ce nu pricepi?
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 4 ani

N-avem autostrăzi, n-avem diguri, n-avem pușcării dar avem asemenea elemente care își asigură existența din activități infractionale și asta este un fapt cunoscut. Păi nu mai bne în calitate de recidiviști împreună cu cei condamnași pentru corupție ma ales politicieni și funcționari publici, pedofili, etc. să fie trimiși la muncă silnică pentru minim 5 ani?
Raspunde

Costel

Acum 4 ani

Alt exemplu de lege tampita. Fapta de talharie ramane, impacarea are loc de cele mai multe ori ptr ca victimei ii e frica sa reclame faptasul (amenintari directe sau indirecte) sau nu are chef de mers prin tribunale datorita birocratiei si nervilor. Talharia ramane talharie cum adica sa scape hotu basma curata? Legile astea zici ca sunt facute de copii cu 4 clase. Practic incurajeaza infractionalitatea! Vrea careva sa schimbe ceva in bine cu adevarat in tara asta?
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 4 ani

Îmi pare rău, nu de copii cu 4 clase ci de nomenclaturisti (implicit cu max. 4 clase) :)!
Raspunde

Tudor Postelnicu

Acum 4 ani

Banii sunt nefiscalizati sau in orice caz de provenienta dubioasa sau incerta…. victima stiind acest lucru a preferat sa se ascunda. Cine umbla cu 7.000 lei in portofel??? De ce ai face asta ?? Normal sumele mari se achita cu cardul. Daca insa banii au provenienta ilicita / dubioasa / neimpozitati etc... atunci umblii cu ei cash....si ca sa nu mai raspunda la intrebari victima si-a retras plangerea impotriva ****...
Raspunde

VladS

Acum 4 ani

Schimbata de urgenta legea. La fel ca si in Germania sau alte tari cu "apa calda": indiferent daca pagubitul se impaca sau retrage reclamatia, procurorul ancheteaza fapta.
Raspunde

Dragos

Acum 4 ani

Cine-i victima? Vreau sa-l fur si eu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus