X
atenuatori de impact

Premieră pe Valea Oltului: CNAIR montează atenuatori de impact

După ce au înlocuit în ultimul an o bună parte din parapetele deteriorat, CNAIR anunță că în premieră montează vineri pe Valea Oltului atenuatori de impact.

Majoritatea atenuatorilor de impact montați până acum în țara noastră se găsesc pe autostrăzi, în special pe Autostrada Soarelui și pe A4. Reprezentanții CNAIR spun că ”atenuatorii de impact se montează pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a coliziunilor frontale ale autovehiculelor”. Scopul este acela de a proteja pasagerii vehiculelor, în momentul părăsirii drumului și ciocnirii cu un obiect rigid aflat în afara părții carosabile.

De asemenea ”atenuatorii sunt proiectați cu scopul de a absorbi treptat energia cinetică a vehiculului, în momentul coliziunii, determinând, astfel, o oprire controlată, care poate duce la evitarea ciocnirii cu obstacolul, menținând în același timp o cantitate limitată de decelerație asupra ocupanților vehiculului”.

Inspectoratul de Poliție al Județului Vâlcea anunță vineri dimineață că pe raza localității Râul Vadului, de pe Valea Oltului, se circulă pe o jumătate de cale, dirijat cu piloți de circulație în vederea amplasării și montării atenuatorilor de impact menționați mai sus, între orele 09 :00 – 16:00.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact