Restaurantul Adi&Nicol e ca mătușa aia cam ciudată care stă în Țiglari și la care mergi forțat de familie o dată pe an, dar care gătește foarte bine și pleci ghiftuit.
Aflat în spatele Sălii Transilvania, restaurantul Adi&Nicol nu e nici pe departe locul în care să mergi cu persoana iubită de 1 martie. Departe de el un decor armonios, ori o atmosferă romantică. Poate doar cu amanta sau amantul, că e ascuns după case...
Adi&Nicol nu e nici locul unde să mergi la un prânz de afaceri, poate doar să dai vreo șpagă să-ți iasă actele mai repede în vreo instituție publică. Nu te vede nici naiba acolo.
În fine, Adi&Nicol nu nici locul unde să ieși seara cu băieții la bere. Are tapet pe pereți și pretenții de design modern, radio enervant în boxe și mese înghesuite. E mofturos pentru o seara la bere.
Atunci ce e? Adi&Nicol este un restaurant care funcționează într-un fel de seră de legume, pe o străduță din vecinătatea stadionului. Înăuntru miroase a cantină, e cald de transpiri instant și nu știi ce te deranjează mai rău: tapetul oribil sau radioul dat tare? Și cu toate acestea, există pe piața sibiană de mulți ani și la prânz e plin.
Când am mâncat eu, în zi lucrătoare, aproape că nu era masă liberă. Imediat m-a luat în primire o doamnă chelneriță trecută bine de 40 de ani, dar foarte amabilă și bonomă. ”Ce-ți aduc, dragule?”. Meniul e chintesența restaurantelor sibiene bazate pe bucătărie românească: mai o ciorbiță, mai un pilaf, mai o sărmăluță, un cârnăcior, o sălățică... Eu am luat o ciorbă de văcuță și un ciolan de porc la cuptor pe varză și cu murături, care a venit cu fasole boabe, dar cine se încurcă cu detalii?
Cum spuneam mai sus, Adi&Nicol cred că are vreo zece ani de când rezistă și prosperă, prin urmare ceva fac ei bine. Acel ceva e mâncarea. Simplă, cu gust, ca la mama acasă. Nu vă imaginați că merită să pleci din Zona Industrială Vest până aici, în pauza de prânz, cum se întâmplă la Kontiki sau la Prima. Nici gând. Dar nici n-o să plecați flămânzi, ori nemulțumiți.
Ciorbă echilibrată la gust, acrișoară doar atât cât trebuie, bogată în legume și cu multe bucățele de carne. Ciolanul se rupea singur sub furculiță și de topea în gură, atât de mult a fost gătit.
Pe o masă mai mult decât îndestulătoare am plătit la Adi&Nicol 40 de lei. Și aici ajungem la afirmația din titlu. Ca Adi&Nicol mai sunt vreo câteva zeci de restaurante prin oraș. Delis, Grand Plaza, Corona, Bistro, Super Mamma, chiar și Frieda, ca să dau câteva exemple la întâmplare. Restaurante simple, cu mâncare obișnuită românească, cu un decor ușor kitschos pe alocuri, dar cu oameni deschiși, amabili și cu bun simț. Genul de restaurant banal, în care mergi într-o zi plictisitoare, banală. Și nu faci un eveniment din asta. Pe aici se trage linia medie a gastronomiei și ospitalității sibiene, din acest motiv Adi&Nicol poate fi o emblemă a Sibiului. Asta vor sibienii, asta ne reprezintă. Numele, Adi&Nicol, e un argument în plus.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: restaurant sibiu , Transilvania Gastronomică , cronica de restaurant , Sălii Transilvania , App Image , Zona Industrială Vest , Grand Plaza , Super Mamma , mancare sibiu , Pentru Sibiu , restuarant sibiu , Adi&Nicol , Adi&Nicol sibiu , restaurant Adi&Nicol , Ca Adi , Restaurantul Adi
Vizualizari: 28381
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Aaa
Acum 2 ore
Mikirikifriki
Acum 2 ore
Sigura si eficienta
Acum 2 ore
K.Samuel
Acum 2 ore
Kiki Riki