Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Adi&Nicol, restaurantul-emblemă al Sibiului

Adi&Nicol, restaurantul-emblemă al Sibiului

Restaurantul Adi&Nicol e ca mătușa aia cam ciudată care stă în Țiglari și la care mergi forțat de familie o dată pe an, dar care gătește foarte bine și pleci ghiftuit.

Aflat în spatele Sălii Transilvania, restaurantul Adi&Nicol nu e nici pe departe locul în care să mergi cu persoana iubită de 1 martie. Departe de el un decor armonios, ori o atmosferă romantică. Poate doar cu amanta sau amantul, că e ascuns după case...

Adi&Nicol nu e nici locul unde să mergi la un prânz de afaceri, poate doar să dai vreo șpagă să-ți iasă actele mai repede în vreo instituție publică. Nu te vede nici naiba acolo.

În fine, Adi&Nicol nu nici locul unde să ieși seara cu băieții la bere. Are tapet pe pereți și pretenții de design modern, radio enervant în boxe și mese înghesuite. E mofturos pentru o seara la bere.

Atunci ce e? Adi&Nicol este un restaurant care funcționează într-un fel de seră de legume, pe o străduță din vecinătatea stadionului. Înăuntru miroase a cantină, e cald de transpiri instant și nu știi ce te deranjează mai rău: tapetul oribil sau radioul dat tare? Și cu toate acestea, există pe piața sibiană de mulți ani și la prânz e plin.

WhatsApp Image 2020-02-15 at 14.14.51 (2)

Când am mâncat eu, în zi lucrătoare, aproape că nu era masă liberă. Imediat m-a luat în primire o doamnă chelneriță trecută bine de 40 de ani, dar foarte amabilă și bonomă. ”Ce-ți aduc, dragule?”. Meniul e chintesența restaurantelor sibiene bazate pe bucătărie românească: mai o ciorbiță, mai un pilaf, mai o sărmăluță, un cârnăcior, o sălățică... Eu am luat o ciorbă de văcuță și un ciolan de porc la cuptor pe varză și cu murături, care a venit cu fasole boabe, dar cine se încurcă cu detalii?

Cum spuneam mai sus, Adi&Nicol cred că are vreo zece ani de când rezistă și prosperă, prin urmare ceva fac ei bine. Acel ceva e mâncarea. Simplă, cu gust, ca la mama acasă. Nu vă imaginați că merită să pleci din Zona Industrială Vest până aici, în pauza de prânz, cum se întâmplă la Kontiki sau la Prima. Nici gând. Dar nici n-o să plecați flămânzi, ori nemulțumiți.

WhatsApp Image 2020-02-15 at 14.14.51 (1)

Ciorbă echilibrată la gust, acrișoară doar atât cât trebuie, bogată în legume și cu multe bucățele de carne. Ciolanul se rupea singur sub furculiță și de topea în gură, atât de mult a fost gătit.

Pe o masă mai mult decât îndestulătoare am plătit la Adi&Nicol 40 de lei. Și aici ajungem la afirmația din titlu. Ca Adi&Nicol mai sunt vreo câteva zeci de restaurante prin oraș. Delis, Grand Plaza, Corona, Bistro, Super Mamma, chiar și Frieda, ca să dau câteva exemple la întâmplare. Restaurante simple, cu mâncare obișnuită românească, cu un decor ușor kitschos pe alocuri, dar cu oameni deschiși, amabili și cu bun simț. Genul de restaurant banal, în care mergi într-o zi plictisitoare, banală. Și nu faci un eveniment din asta. Pe aici se trage linia medie a gastronomiei și ospitalității sibiene, din acest motiv Adi&Nicol poate fi o emblemă a Sibiului. Asta vor sibienii, asta ne reprezintă. Numele, Adi&Nicol, e un argument în plus.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

22 comentarii

Chivuta Giubega

Acum 4 ani

Acestea sunt restaurantele Sibiului, nu hipsterelile unde mananci supa de conopida cu praz si bei smoothie de leustean bio!
Raspunde

Bobby

Acum 4 ani

Super Mama nu intra in categoria restaurante ci la chioscuri si fast food ! Hai sa fim seriosi...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marin

Acum 4 ani

Restaurantele din Sibiu sunt undeva între mediocru si lături. Dar asta vor sibienii, asta primesc.
Raspunde

Erlkonig

Acum 4 ani

no bine, ia-o la vale pe Olt, de ude-ai vint, si manca acolo legume
Raspunde

S

Acum 4 ani

Tapet oribil... Pai ala e farmecul :) Cam ciudat sa pui super mamma în aceeași categorie cu adi&nicol. Ambele bune (parțial) dar altfel.
Raspunde

Luci

Acum 4 ani

asa, si ?
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Descrierea grosolana pentru un restaurant de exceptie cu mancaruri traditionale. Orice alegi din acel meniu are gust exceptional, poate ca nu are un design extravagant dar arata foarte bine. Este peste multe restaurante din Sibiu cu aere de fite si pretentii nesustinute de meniu. Pare un atac la adresa restaurantului, ceea ce ma dezgusta enorm pt ca aveam turnul sfatului in lista de site-uri cu stiri urmarite, dar cu acest reportaj o sa imi schimb preferintele.
Raspunde

Isidor

Acum 4 ani

"restaurant de exceptie"... hai hai ca intreci masura. Si n-ai simtul ridicolului:)) Felul in care arata acel restaurant se datoreaza romanescului "merge si asa". Daca clienti avem oricum, la ce bun sa infrumusetam maghernita? Ca doar n-om baga noi bani doar sa fie frumos
Raspunde

Alex

Acum 4 ani

Păi... eu merg să mănânc, sau să privesc pereții
Raspunde

votant

Acum 4 ani

Poate cunosti tu restaurantul de 10 ani, de cand ai venit cu "pluta la deal ". Are pe putin 20 ani, iar ca si bar functioneaza de prin 94?!
Raspunde

jonyjon

Acum 4 ani

"cred că are vreo zece ani de când rezistă și prosperă" Domnu' autor, mergeam la Adi&Nicol din facultate, si aia era prin '97.
Raspunde

Mariana

Acum 4 ani

Da , domnule "autor"".Poate esti mai tinerel, dar restaurantul functioneaza de mai bine de 20 de ani. Mai multa documentare din partea domniei voastre, nu strica. Am sarbatorit inca de acum 20 de ani multe evenimente si cu firma si cu familia si ne-am simtit foarte bine. Nu ne-am pus problema sa ne uitam la tapet sau alte lucruri nesemnificative. Important e ca au un personal foarte amabil, patronii sunt sociabili, mancarea este buna si se serveste rapid. In rest, cui nu ii place are o multitudine de optiuni in Sibiu.
Raspunde

florin

Acum 4 ani

Poate ca dincolo de munti nici nu erau asemenea ,,restaurante,, de lux pe cand te nasteai. Lasa-te de analizat carciumi si restaurante pana mai inveti cate ceva despre meniuri si alte bucate. Cat despre aspect si design interior mai studiaza articole de specialitate !!!
Raspunde

Chiky

Acum 4 ani

Reclamă mascată?"Ia ,domnu' reporter de la T.Sfatului o ciorbă moca şi-o chiftea bonus.....si scrie de noi că ne-a uitat lumea ....si turiştii n-au habar că suntem în spatele stadionului că ei vor să vadă centrul nu pe Hermanstadt cum dau cu stângu' n dreptu'...şi localnicii care n-au plecat din țară care mai trăieşte nu-i ajunge pensia...că ei n-au cotizat la pilonul2"
Raspunde

Alex

Acum 4 ani

Serios acum.. Citesc materialele despre restaurantele sibiene.. Dar pun o întrebare cine le scrie în câte restaurante a fost? Pe ce se bazează.. Care sunt categoriile și scara valorilor de calitate, preț, servire, prepare etc a restaurantelor?
Raspunde

Na iaca

Acum 4 ani

In orice restaurant ai mânca, până ajunge mâncarea la tine se incarca de mai multa energie negativă față de câtă "dispunea"
Raspunde

Zuzi

Acum 4 ani

Pana la urma in restaurantele "mediocre" si fara amenajari "trendy" gasesti cea mai buna mancare. E valabil peste tot. Mergi in orientul mijlociu in cel mai bomba restaurant si incearca ceva din meniu, garantez ca nu o vei uita.
Raspunde

dan

Acum 4 ani

@autor: recenzia ai facut-o in calitate de participant la pomana sau ai revenit intr-o zi ulterioara?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Doru

Acum 4 ani

O maghernita. Rezista de 25 de ani pentru ca e plin de melteni prin Sibiu. Nu stiu, dar ma indoiesc, la cum arata, c-ar respecta standardele de igiena prin bucatarie... Mancare "buna", care isi indeplineste rolul esential de a potoli foamea... De ca sa nu-l poti compara cu Super Mamma? Acolo cred ca e mancare mai buna... Care si el, Super Mamma (Big Mamma pentru sibieni) bate spre 20 de ani
Raspunde

juvete/mr.juvet

Acum 4 ani

felicitari lui Adi si Nicoletei , banuiesc ca ei sunt patronii . am mancat doar de 2 ori dar de fiecare data am plecat multumit . au un frape foarte bun cum era pe vremuri in btt pt cine stie . multumim si bafta
Raspunde

Cristian C

Acum 4 ani

Stimate domnule autor, sunt un sibian care a trecut prin mai toate restaurantele din oraș și as începe prin a evidenția lipsa dumneavoastră de profesionalism sau subiectivismul fata de anumite restaurante sau fast-fooduri Deseori am citit articolele dumneavoastre și rămân total suprins de ranking-ul/ comentariile dumneavoastre si de asemenea de la articol la articol nu va înțeleg criteriile după care va ghidați Reforitor la acest articol, in primul rând consider denigrator faptul ca îl recomandați ca un restaurant in care sa mergi doar cu amanta. De asemenea sunt suprins sa văd ca încadrați un restaurant in aceeasi categorie cu un Fast-food - Big Mamma Referitor la restaurantul Adi&Nicole, cu siguranța nu îl putem compara cu un Beniamin sau Tango dar este restaurant de familie cu un meniu in mare parte tradițional ‘ca la mama acasa’ o mâncare cu gust bine gătită, personalul prompt și chiar cu un simt bun al umorului. Curățenie de asemenea este peste foarte multe restaurante din centru/piața mică Iar faptul ca restaurantul este de obicei foarte plin, spune foarte multe V-as recomanda data viitoare un șnițel de vitel ( cum nu prea se găsește in Sibiu) sau un biftec tartar Pentru cei de la Adi & Nicol, mult succes in continuare !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus