Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Consiliul Județean Sibiu invită cetățenii la o dezbatere publică privind centura de Sud a Sibiului

Consiliul Județean Sibiu invită cetățenii la o dezbatere publică privind centura de Sud a Sibiului

Consiliul Județean Sibiu organizează, miercuri, 26 februarie, începând cu ora 13, o dezbatere publică având ca temă obiectivul de investiții ”Varianta ocolitoare Sibiu Sud”, aflat în faza studiu de prefezabilitate.

La dezbatere au fost invitați să ia parte consilierii județeni, reprezentanți ai Ministerului Transportului, ai primăriilor pe raza cărora ar urma să treacă traseul centurii ocolitoare de Sud a Sibiului – Cristian, Sibiu, Poplaca, Rășinari, Cisnădie, Șelimbăr, instituțiile avizatoare, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, Consiliul Civic Consultativ Sibiu, ONG-uri active în domeniul mediului și toți cetățenii interesați.

foto CJ foto CJ Sibiu

”Așa cum am procedat anul trecut în cazul proiectului de modernizare a drumului județean 106 C Sibiu – Cisnădie, pe tronsonul până la podul peste Seviș inclusiv, când am organizat o dezbatere publică cu cetățenii pentru a identifica cele mai bune soluții, la fel procedăm cu un alt proiect de maximă importanță pentru județul Sibiu și anume centura de sud a Sibiului. Vom prezenta Studiul de prefezabilitate care stabilește traseul acestei centuri, motiv pentru care am invitat toți factorii implicați și pe cei care ar putea să exprime un punct de vedere pentru a face în mod cumpătat pașii pe care trebuie să îi urmăm, astfel încât această investiție să aibă efectele pe care ni le dorim. Dacă până la deschiderea noii perioade de finanțare europeană nu găsim altă sursă de finanțare, cu siguranță, având toate documentațiile făcute, proiectul numărul unu pe infrastructură de drumuri este o varianta ocolitoare a Sibiului”, declară președinta Daniela Cîmpean, care a accentuat că ”nu se poate pune în discuție ca acest proiect să nu se realizeze”.

foto CJ foto CJ Sibiu

În cadrul dezbaterii, vor fi prezentate concluziile studiului de prefezabilitate, cu accent pe scenariile fezabile pentru acest obiectiv de investiții atât de necesar în vederea fluidizării traficului, reducerii poluării din mediul urban, precum și dezvoltării economice a județului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Cata

Acum 4 ani

Povesti de adormit copii. Centura sud o sa fie gata daca ne cucereste vreo tara din Europa, tara care si face ceva cu banii cetatenilor.
Raspunde

Sibian SB

Acum 4 ani

Aceasta centura de sud trebuie obligatoriu făcută, cat de repede. Fara ea, deja e haos, imaginați-vă ce va fi in 5-10 ani.
Raspunde

Praf in ochi

Acum 4 ani

Vrajala electorala... de ce nu fac publice rezultatele studiului? Traseul ar fi fff bun daca (cartieru nearhitectilor, care putea sa fie o bijuterie, a ajuns o catastrofa creata de 2-3 rechini imobiliari si de incompetenta primariei Cisnadie, binenteles cu girul restului de institutii care au acceptat tacit frimiturile de la masa intrlopilor, tre sa inchid paranteza) se putea trece cumva prin mijlocul lui, dar dezvoltarea haotica o face imposibila, astfel costul se va dubla ca sa fie ocolit si astfel centura va deveni nu prea folositoare pentru cetatenii orasului.... Revenind, acesta cacealama politica a papusarilor din spatele doamnei de la cj, care ia cam 2% din decizii singura, restul sunt regizate de baroni, se poate incadra la Sf-uri... Un sambure de adevar exista, cand firmele capusa nu vor mai avea de lucru, imediat, pe repede inainte sa va face o licitatie de fatada, va castiga una din firmele de casa si in 10 ani vom avea minunata centura... ce viziune domne... praf in ochi... Inchei cu ... nimic nu se face pt cetateni... totul este pentru buzunarul lor, al baronilor, prin aceleasi firme capusa si cu girul incompetentei care sunt inca o data ‘autoritati locale, dar neloiale cetateanului!’ Praf in ochi....
Raspunde

pisirau

Acum 4 ani

Centura trebuie sa fie OCOLITOARE ...nu orin oras bai cretinilor!!!!
Raspunde

Cetatean

Acum 4 ani

dezbatere la ora 13 cand cetatenii care conteaza sunt la munca. destepti baieti. Centura NU trebuie sa treaca prin cartierul Valea Aurie! daca o bagati pe acolo distrugeti unul din ultimele cartiere linistite ale orasului si vietile a mii de oameni. Daca nu faceti trecere subterana pe sub Padurea Dumbrava mai bine nu faceti nimic.
Raspunde

lorena

Acum 4 ani

"o dezbatere publică cu cetățenii"... "Vom prezenta Studiul de prefezabilitate"... oare ce pregatire scolara trebuie sa aiba cetatenii ca sa priceapa studiul? si nu ma refer la "panseluţe" ci la impactul pe termen lung, stiind ca o investitie facuta si facuta gresit asa ramane pana la amortizare cu tot scrasnetul din dinti... nu era bine ca studiul sa fie facut public din timp? sau "cetatenii" sunt invitati sa spuna la repezeala "wow"
Raspunde

Sibian SB

Acum 4 ani

Da, f nasoala trecererea prin arhitecților si mai ales Valea Aurie. Arhitecților este un hais total, centura asta este ocolitoare, ocoleste orașul, dar ne referim la orașul Sibiu. Arhitecților este Cisnadie, cei care au cumpărat in acel haos vor avea surpriza cand o sosea maricica va trece pe la 7 metri de vile blocuri si tigania de acolo. Cei care au cumpărat, isi asuma, de centura (traseu aproximativ) se stia demult. La VA, da, ideal ar fi subteran, greu insa de crezut in tarisoara asta corupta si cu legile care sunt.. Cei care isi cumpara acum apartamente pe drumu hoților (unde in mare parte acum e camp), la fel, isi asuma asta si se vor aștepta la tot felul de surprize (centuri, ambulanțe galagioase, etc) la stanga sau la dreapta blocului lor....
Raspunde

Asaniciodata

Acum 4 ani

Asta trebuia INAINTEA construirii cartierului pe Cisnadie. Functionarilor cu " expertiză " ar trebui să le fie rușine ( cel putin) și frică de consecintele legii penale pentru ce, pentru cine si cum.au lasat să se construiască .Acum, OCOLITOARE? Poate pe la Aiud!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus