Marţi,
19.03.2024
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

DSP Sibiu, control la singurul cabinet stomatologic din Sibiu care efectuează anestezie totală

DSP Sibiu, control la singurul cabinet stomatologic din Sibiu care efectuează anestezie totală

În urma tragediei din Pitești de acum o săptămână, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a verificat singurul cabinet stomatologic din Sibiu unde se efectuează tratamente și intervenții sub anestezie totală.

La solicitarea Turnul Sfatului, DSP Sibiu anunță că a controlat singurul cabinet stomatologic din Sibiu care efectuează intervenții sub anestezie totală, fără a descoperi vreo neregulă demnă de semnalat.

”În județul nostru funcționează un singur cabinet stomatologic care efectuează intervenții sub anestezie totală și care deține autorizație sanitară de funcționare eliberată de Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu. În urma verificărilor s-a constatat respectarea tuturor normativelor în vigoare, cât și a procedurilor, nefiind sesizate nereguli”, arată directorul Gabriel Budescu.

dsp

Reamintim că zilele trecute, un copil de numai patru ani din Pitești a murit în urma unei anestezii totale efectuată într-un cabinet stomatologic. Potrivit Institutului Național de Medicină Legală (INML) substanţele folosite la clinica privată din Piteşti i-ar fi provocat un stop cardio-respirator băiatului. Medicii nu l-au mai putut salva.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

am patit-o si eu la d-l doctor si profesor Victor Boboc

Acum 4 ani

Am patit-o si eu in cabinetul d-l doctorul si profesor Victor Boboc. Mi-a pus mulaj pe dinti sa imi ia amprenta pt al doilea aparat dentar si m-a trimis cu mulajul in sala de asteptare. Acest mulaj s-a facut ca cimentul pe dantura mea si prin lovituri cu dalta si ciocanul mi l-a scos. Dupa ce am terminat cu aparatul am descoperit ca aveam infectie la 5 dinti sanatosi, toti cu nerv, infectie care se manifesta prin atacuri de panica, stari de lesin, febra, dureri de inima si insomnii. Pe parcul anilor cat am purtat aparatul si am fost pacienta d-l doctor nu mi s-a facut nicio radiografie. Am pierdut 5 dintii care puteam sa-i am toata viata, am trecut prin operatii si tratamente plus necesit ingrijiri pt tot restul vietii mele. Bine ca traiesc si infectia nu mi-a afectat creierul ca as fi ajuns ca acest copil nevinovat.
Raspunde

J

Acum 2 ani

Ce ai avut tu cu atacuri de panica, stari de lesin etc NU e infectie. Ai zice ca oamenii ajung la o anumita varsta si au macar un bagaj elementar de informatii macar pt sine, sa stie sa faca distinctia intre anxietate si infectie. Infectia inseamna patrunderea unor agenti patogeni in organism si la nivelul dintilor se manifesta cu Inflamarea gingiei si inrosirea acesteia; "La radacina, baza dintelui, apare o punga de puroi care contine puroi, din aceasta iesind un lichid galbui, fara a fi insa exercitata presiune asupra sa; Deschiderea gurii se face mai greu, fiind mai dificil sa bei, mananci sau vorbesti, dar si cand iti faci igiena orala; In zona maxilarului se resimt periodic spasme musculare; Se intensifica in mod constant o durere acuta, care din zona maxilarului va migra spre urechi, ulterior migrand si spre obraji si gat, dar si spre nodulii limfatici." Macar google sa invatati sa folositi. Copilul ala nu a murit din cauza unei infectii si din cauza unui stop cardio respirator. Probabil probleme cardio nedescoperite. Asa aberatie nu mi-a fost dat sa citesc de mult
Raspunde

Bogdan Laurean

Acum 1 an

Tot ce ați scris legat de activitatea d-lui Prof. Boboc sunt simple aberații care, cred eu, sunt concertate de persoane interesate a-l denigra, Domnia sa fiind o somitate în ortodonție, recunoscut pe plan internațional. Este o acțiune venită din invidia profesională, dânsul având o apreciere extraordinară prin rezultatele a mii de cazuri, cazuri care pot fi probate. Păcat că se recurge la așa ceva!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bogdan Laurean

Acum 1 an

Acuzele aduse d-lui Prof. Boboc sunt pe nedrept, sunt aberații. Cunosc foarte bine activitatea d-lui profesor, este o somitate în ortodonție. Felul în care i se atribuie acele "intervenții" arată mai degrabă o acțiune concertată de denigrare. Eu o pun pe seama invidiei pentru rezultatele profesionale, recunoscute internațional.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus