X
Curs igiena 1

VIDEO Voluntariatul unui medic sibian: Ține cursuri de igienă pentru elevi cu Fortnite și Mr. Bean

Medicul epidemiolog Rareș Stoicescu s-a ținut de cuvânt și s-a reîntors la Școala Gimnaziale I.L. Caragiale din Sibiu pentru a ține cursuri interactive despre igienă și modalitățile de prevenire a virozelor și gripei, de data aceasta la clasele mai mari. Acestea se vor desfășura pe parcursul acestei săptămâni la toate cele nouă clase de gimnaziu.

Rareș Stoicescu a dat, astăzi, startul cursurilor de igienă și prevenire a virozelor și gripei la clasa a VIII-a A de la Școala I.L. Caragiale din Sibiu. Au urmat apoi, clasa a VIII-a B și o clasă de a V-a. Pe parcursul acestei săptămâni cursul se va ține la toate clasele de gimnaziu din școală.
De această dată medicul a ales să transmită informațiile folosindu-se de universul elevilor de gimnaziu, iar virușii și modalitățile de prevenire a îmbolnăvirilor au devenit parte dintr-un joc real, asemănător cu Fortnite. Din prezentare a făcut parte și Mr. Bean ca exemplu negativ în felul de a strănuta.
„Am imaginat un altfel de joc față de jocurile virtuale pe care le joaca micuții în general, un real life game în cadrul Winter Fights (bătălia de iarnă), code name PIR adică Prevenirea Infecțiilor Respiratorii. Un joc în care te trezești și ziua ta este altfel. Copiii au ales caracterele (players) după simptome, au defint jocul nou ca răceala sau gripa apoi au ales seturile de protecție după modul de transmitere – tuse, strănut, suflarea nasului, portul măștii pentru cea respiratorie și spălarea sau dezinfecția mâinilor pentru transmiterea prin intermediul mâinilor murdare (contact). Depinde de fiecare și de noi toți cum jucăm acest real life game în care nu avem posibilitatea unui reload sau a unui restart”, spune Rareș Stoicescu.

Prezentarea doctorului s-a terminat cu o tombolă în urma căreia trei câștigători s-au ales cu premii oferite de acesta. Premiul III a constat într-o cană și un dezinfectant de mâini, premiul II o boxă wireless, numită de doctor funny head apci – lon și nelipsitul dezinfectant mâini, iar premiul I a fost o boxă wireless mare și un selfie stick. Pe lângă acestea, copiii au mai primit ceaiuri și căni APCI five o’clock.

Din spusele elevilor după prezentare, țelul medicului a fost atins. S-au arătat încântați de felul în care s-a desfășurat cursul și de lucrurile interesante pe care le-au aflat.
„Am învățat cum să ne spălăm pe mâini și cum să ne dezinfectăm mâinile. Am aflat multe lucruri interesante. Multe dintre ele nu le știam, de exemplu cum să tușim sau să strănutăm fără a-i îmbolnăvi pe alții”, spune unul dintre elevi.
Alții au fost încântați de personajele folosite de medic în prezentare sau de premiile câștigate la tombolă.

Directorul școlii, Romulus Simion, spune că a rămas impresionat de tot ceea ce a făcut medicul în școală fără să ceară ceva în schimb, iar reacția copiilor a fost certitudinea că parteneriatul lor este unul reușit.
Epidemiologul Rareș Stoicescu s-a născut la Sibiu și profesează la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc. Este, totodată, membru al Asociației pentru Prevenirea Infecţiilor (APCI). Proiectul Şcoala Gimnazială I.L. Caragiale din Sibiu este un parteneriat non – profit care a fost demarat în toamna anului trecut, în urma căruia, Rareș a donat copiilor din instituția de învățământ 10 dozatoare cu dezinfectant, creând tot atâtea puncte de dezinfecţie rapidă a mâinilor, precum și materiale de informare și multe alte produse de igienă personală.

Curs igiena principala Curs Igiena 4 Curs igiena 3 Curs igiena 2 Curs igiena 1 raceala

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact