Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
-1°C

ISU Sibiu, despre codul portocaliu de vânt: Vor fi suplimentate forțele de intervenție

ISU Sibiu, despre codul portocaliu de vânt: Vor fi suplimentate forțele de intervenție

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu a anunțat că forțele de intervenție vor fi suplimentate pentru perioada în care va fi în vigoare codul portocaliu de vânt puternic. Totodată, salvatorii le transmit cetățenilor o serie de recomandări.

În ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au stabilit astăzi principalele măsuri care vor fi luate în cazul producerii unor situații de urgență generate de fenomene meteo, transmite slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

De asemenea în intervalul avertizării de Cod portocaliu se vor suplimenta forțele de intervenție cu membrii grupei operative din cadrul ISU Sibiu și se va activa Centrul Județean pentru Conducere și Coordonare a Intervenției, arată sursa citată.

Salvatorii le recomandă cetăţenilor să aibă în vedere câteva măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă, ţinând cont de atenţionările menționate:

- În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele și să identificați un spațiu care garantează protecție;

- Parcați autoturismul în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate;

- Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărtați, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneți în interiorul autovehiculului și să purtați centura de siguranță;

- Anunțați imediat autoritățile prin numărul 112, dacă aveți informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

Recomandări pe timp de viscol și vizibilitate redusă:

- Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

- Dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

- Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip).

- Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu, cu valabilitate de mâine, ora 20, până luni, ora 18, pentru următoarele localități din județul Sibiu: Gura Râului, Tilișca, Jina, Sadu, Săliște, Rîu Sadului, Cârțișoara, Racovița, Turnu Roșu, Păltiniș, Avrig, Porumbacu de Jos și Arpașu de Jos. Fenomenele prognozate constau în intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 110-130 km/h, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității în zone montane la altitudini în general de peste 1600 m.

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

kokos

Acum 4 ani

Da,Da, toate localitățile înșirate acolo sunt la peste 1600 m altitudine!Ziariștii lu peste , numai sa sperie degeaba locuitorii de acolo!
Raspunde

S

Acum 4 ani

Poate greșeală e la partea cu 1600 m, nu la partea cu localitățile. Și la Sibiu e destul de de speriat vântul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus