Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Lucrări în cartierele Hipodrom și Valea Aurie - vor avea loc modernizări și amenajarea unei parcări

Lucrări în cartierele Hipodrom și Valea Aurie - vor avea loc modernizări și amenajarea unei parcări

 

Primăria Sibiu continuă să deschidă șantiere pentru modernizarea infrastructurii orașului, dat fiind faptul că vremea permite realizarea de astfel de lucrări.

De luni, 24 februarie, încep lucrările de amenajare a parcării zonale din cartierul Valea Aurie, de pe strada Sibiel, vis-a-vis de școala generală nr. 25. În termen de două luni constructorul va amenaja cele aproximativ 70 de locuri de parcare, căile de acces și trotuarele. De asemenea, va amenaja zonele verzi și va planta arbori, va realiza canalizarea pluvială și iluminatul public și va construi zidul de sprijin. Valoarea acestei investiții este de 615.000 lei.

parcare valea aurie

În 9 martie, Primăria Sibiu va emite ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a cartierului Hipodrom I, zona cuprinsă între străzile N. Iorga – Luptei – bulevardul V. Milea – Rahovei – bdul M. Viteazu. Întregul proiect are ca termen de execuție 24 de luni pentru că presupune lucrări ample:

  • reabilitarea străzilor și aleilor, inclusiv amenajarea a aproximativ 1000 de locuri de parcare
  • instalarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan suspendat
  • modernizarea iluminatului public prin instalarea unor corpuri de iluminat cu LED, montarea a peste 250 de stâlpi de iluminat metalici și înnoirea rețelei de alimentare
  • modernizarea canalizării pluviale care să gestioneze mai eficient apa de ploaie
  • amenajarea de spații verzi și plantarea a 500 de arbori ornamentali
  • amenajarea a trei locuri de joacă și a unei zone de odihnă cu alei și bănci.
Pentru a nu bloca întreaga zonă, lucrările vor fi efectuate etapizat, pe zone mai restrânse. Prima arie care va intra în lucru este cea situată între bulevardul Vasile Milea – str. Luptei – Aleea Călărașilor – str. Rahovei.

În perioada lucrărilor, parcarea în perimetrul în care se intervine nu va fi posibilă, astfel că locatarii sunt rugați să găsească alternative și să dea dovadă de înțelegere, scopul final al lucrărilor fiind acela de a crește calitatea spațiilor publice din acest cartier de blocuri, o îmbunătățire de care se vor bucura toți sibienii care locuiesc aici.

Hipodrom I

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ce faci primarie?

Acum 4 ani

Parcarea nu va fi posibila .Ok si daca parcăm pe trotuare ca doar acolo vom găsi locuri libere poliția locală vor fi ca vulturii pe noi .
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Succes !
Raspunde

Astrida Fodora

Acum 4 ani

Vin alegerileeeeee. Iute ce nu am facut pana acum sa incepem macar.
Raspunde

Treaba mea

Acum 4 ani

Foarte frumos. Distrugeti tot spatiul verde dintre blocuri. Excelent sunteti minunati. Sper ca, voi astia care ati votat proiectele astea, sa va fii cumparat deja masini electrice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus