Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sibiul va avea o nouă locuință destinată victimelor violenței domestice

Sibiul va avea o nouă locuință destinată victimelor violenței domestice

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu a propus Consiliului Județean spre aprobare documentația necesară înființării unei noi locuințe protejate destinată victimelor violenței domestice din structura instituției. Locuința ar urma să aibă șase locuri, va fi finanțat în cadrul POCU 2014-2020 , iar investiția care revine DGASPC-ului depășește 1,1 milioane de lei.

DGASPC solicită înființarea „Locuinței protejate Victoria”, un spațiu ținut secret, ce va fi destinat victimelor violenței domestice. Adăpostul face parte din proiectul „VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!” și va funcționa în structura DGASPC ca unitate de asistență socială cu cazare ce va furniza servicii specifice pentru victimele violenței domestice care necesită separarea de agresor și sprijin pentru tranziția la o viață independentă. „Înființarea și funcționarea Locuinţei protejate Victoria vine să completeze oferta de servicii de acest gen existentã ȋn județ și să dezvolte serviciile sociale furnizate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu pentru aceste victime. După cum se cunoaște, la nivelul instituției funcționează Centrul de primire în regim de urgență pentru victimele violenţei domestice Sf. Ana”, se arată în referatul de aprobare.

Investiția făcută de DGASPC pentru înființarea locuinței va fi de 1.137.174,76 lei, acesta fiind totalul de cheltuieli eligibile. De asemenea, locuința protejată va avea 3 posturi. Unul de responsabil servicii sociale cu atribuții de coordonator a LP, specializat în asistență socială, care va avea o normă de 4 ore pe zi, un psiholog cu pregătire de specialitate, care va avea o normă de 2 ore pe zi și un consilier vocațional specializat în asistență socială, care va avea o normă de 2 ore pe zi. Documentația și înființarea „Locuinţei protejate Victoria”, urmează să fie aprobată în ședința ordinară de Consiliu Județean care va avea loc mâine, 27 februarie.

Foto arhiva

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

2cents

Acum 4 ani

6 locuri se potriveste un pic si cu "6 case". Chiar, oare nu ar putea sa ofere una dintre ele pentru asa un scop nobil?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus