Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Am testat numărul unic, național, pentru coronavirus

Am testat numărul unic, național, pentru coronavirus

După aproximativ patru minute, un operator de la numărul 0800800358, TELVERDE, răspunde la telefon și cu o voce calmă dă lămuriri legate de COVID – 19. Timpul de așteptare arată că românii caută să primească informații în legătură cu această boală. TELVERDE a fost pus în funcțiune astăzi, ca număr unic de apelare pentru cetățenii care vor să afle informații cu privire la coronavirus. Programul de apelare nu este non stop, iar autoritățile atrag atenția că este un număr dedicat doar informării și nu urgențelor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a anunțat astăzi, 27 februarie, punerea în funcțiune a unui număr unic, național, de apelare pentru toți cei care doresc să afle informații legate de coronavirus. Am sunat și noi să ne dăm seama de felul în care funcționează. După patru minute și 20 de secunde în care o voce te anunță că toți operatorii sunt ocupați și îți mulțumește pentru înțelegere și după ce asculți o muzică de pian liniștitoare, un operator răspunde și îți arată că este pregătit să te asculte cu un „da, poftiți”. Potrivit reprezentanților ISU Sibiu, la celălalt capăt sunt oameni pregătiți pentru a purta conversații și instruiți în tot ceea ce ține de coronavirus. Întrebarea noastră a fost legată de riscul la care ne-am putea supune copiii dacă ar fi să-i trimitem într-o excursie zilele acestea, iar răspunsul a venit calm:

„Nu se pune problema așa, dar în perioada asta, călătoriile sunt de evitat. Acum, decizia este a dumneavoastră”, a spus operatorul și a precizat că perioada de incubație a virusului este de 14 zile. Linia TELVERDE a fost operaționalizată la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății și este destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

„Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE. Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență! În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112. În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, reamintim comunității sibiene că, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment, monitorizează permanent situația la nivel județean”, precizează reprezentanții ISU Sibiu.

Foto principală arhivă

tel verde

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus