Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

ADI Eco Sibiu: nu aruncați măștile de protecție și mănușile în recipientele pentru deșeuri reciclabile

ADI Eco Sibiu: nu aruncați măștile de protecție și mănușile în recipientele pentru deșeuri reciclabile

În contextul răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu au emis un comunicat prin care solicită cetățenilor să arunce măștile de protecție și mănușile sanitare în recipientele negre, nu în cele destinate deșeurilor reciclabile.

Având în vedere măsurile urgente, cu caracter exceptional, luate de România, în vederea combaterii răspândirii virusului COVID19, instituite prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și prin Decretul nr. 195/2020 al Președintelui României, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, rugăm toți cetățenii să dea dovadă de înțelegere și să respecte întocmai măsurile dispuse de către autorități.

În vederea limitării pe cât posibil atât a contaminării membrilor familiei, cât și a personalului de salubrizare care are obligativitatea de a asigura colectarea și sortarea deșeurilor chiar și în situația instituirii stării de urgență, facem apel la populația care nu se află în izolare la domiciliu sau în carantină și care utilizează în scop preventiv măști de protecție pentru față și mănuși, să NU procedeze la aruncarea acestora în recipienții destinați colectării separate a deșeurilor reciclabile de platic/metal sau hârtie/carton. Deșeurile reciclabile ajung în stațiile de sortare, unde sunt separate pe categorii de către lucrători, manual, astfel că riscul la care sunt expuși este foarte mare. Dacă o singură mască sau o mănușe sunt contaminate, se poate declanșa un întreg lanț de îmbolnăviri.

Măștile de protecție pentru față și mănușile se vor arunca în recipienții special destinați pentru colectarea deșeurilor reziduale, adică în pubela neagră!

Suplimentar, cetățenii care locuiesc în gospodării individuale și care manevrează pubelele de gunoi din curte în fața casei și înapoi în curte sunt rugați să utilizeze mănuși de protecție și să dezinfecteze mânerele pubelelor. Mănușile folosite de operatorii de salubrizare nu protejează și cetățenii! Operatorii de salubrizare manipulează un număr mare de pubele zilnic, astfel că riscul de contaminare este unul ridicat.

Dacă avem grijă de noi, trebuie să avem grijă și de cei din jurul nostru!

Director executiv ADI Eco Sibiu, Claudia Iordănescu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Alzara 1918

Acum 4 ani

Teoretic ( deci practi obligatoriu ) TOT ce este potențial reciclabil trebuie in prealabil dezinfectat ; aldehida formică ( formolul )este o soluție ?
Raspunde

Constantin Teleman

Acum 4 ani

Bună ziua. Revizuiți măcar acum tehnologia TEORETICĂ pentru lucrarile de spalare - igienizare a containerelor si platformelor degunoi din cartierele de blocuri. Cantitatile de apa, detergenți si igienizați, precum si timpii unitari sunt caraghios de mici pentru o igienizare ADEVĂRATĂ!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus