Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Două noi cazuri confirmate de infectare cu coronavirus în România

Două noi cazuri confirmate de infectare cu coronavirus în România

Autoritățile române au transmis astăzi că alte două persoane au fost infectate cu coronavirus.  

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Maramureș și o femeie de 38, din Timișoara, spune Nelu Tătaru, secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Primul caz este un bărbat de 45 de ani, din Maramureș. El a venit din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj. Al doilea caz este o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo, în Italia, pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj”, a transmis Nelu Tătaru.

Starea de sănătate a femeii din Timișoara este bună. Bărbatul a avut ieri un puseu de insuficiență respiratorie, a fost transferat la Cluj și este într-o situație mai bună, sub supravegherea medicilor, mai spune Tătaru. Cele două persoane s-au întors în țară din Italia.  Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți.

La Gorj, unde a fost confirmat primul caz de infecție cu coronavirus, continuă anchetele epidemiologice.

La momentul actual sunt confirmate trei cazuri de infectare cu coronavirus în România. Starea primului bărbat depistat cu COVID-19 este una bună, anunță autoritățile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus