Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Am aflat unde și ce putem recicla în Sibiu, în schimbul unor mici beneficii FOTO

Am aflat unde și ce putem recicla în Sibiu, în schimbul unor mici beneficii FOTO

În decursul unei săptămâni, am căutat mai multe locații în care aș putea recicla în orașul Sibiu. În total, am reciclat 27 de sticle și o geantă de haine și am reușit să plec acasă cu câteva vouchere.

Față de acum câțiva ani, când în fața hypermarket-ului Carrefour se afla o mașinărie bună la toate, unde ne debarasam de carton, ulei folosit, sticlă, baterii, plastic și chiar electrocasnice mici, în schimbul câtorva bănuți, astăzi cu greu mai găsim locuri în care putem recicla. Cu toate acestea, am reușit să descopăr câteva locații care promovează reciclarea în detrimentul aruncatului la gunoi, iar la final am plecat acasă și cu câteva vouchere pe care le voi folosi în zilele următoare.

Pentru prima destinație am mers la sigur – Kaufland-ul de pe Șoseaua Alba Iulia, unde știam deja că voi găsi un container pentru sticle și pet-uri. La o căutare rapidă pe internet înainte de a ajunge la locație, am aflat de pe site-ul hypermarket-ului că în fiecare lună containerul oferă, în schimbul a cinci pet-uri sau sticle, un voucher cu o reducere cadou la un anumit produs vândut de Kaufland.

Sistemul de funcționare este foarte simplu - introduci, pe rând, cinci sticle sau pet-uri de orice mărime (în afară de bidoane, care sunt prea mari), iar la final, aparatul îți eliberează automat un voucher. Reducerea la produsul promovat în luna respectivă (eu am prins final de februarie, început de martie, așa că am nimerit două promoții) poate fi folosită timp de două luni de la începutul promoției respective.

Dacă însă aveți mai puțin de cinci sticle, nu veți primi nimic în schimb, doar bon fără valoare.

reciclare 9

reciclare 2

Următoarea oprire a fost la Dedeman, unde puteau fi donate becuri, baterii și electrocasnice mici, iar un anagajat foarte drăguț m-a îndrumat spre Carrefour unde, la fel ca mine, știa că există un container automatizat unde pot să reciclez.

reciclare 4

În fața hypermarket-ului Carrefour surpriză - containterul nu mai exista. Am intrat să văd dacă nu cumva a fost mutat pe culoar, dar la infopoint am aflat că nu mai exista deja de ceva vreme punctul de reciclare. În schimb, am descoperit că exact acolo, la punctul de informare de la intrarea în Carrefour, este un punct de reciclare ulei. Trei litri de ulei uzat sunt recompensați cu un litru de ulei bun.

reciclare 10

În periplul prin Shopping City Sibiu în căutarea altor puncte de reciclare, mi-am amintit că în urmă cu ceva timp, la magazinul H&M se reciclau haine și spre norocul meu aveam o geantă plină cu câteva bluze vechi, o pereche de blugi rupți și o geacă într-o stare la fel de proastă. Pentru toate acestea, am primit trei vouchere în valoare de 5 lei fiecare, pe care le voi putea folosi, pe rând, la cumpărături de minim 40 de lei.

reciclare 12

reciclare 15

Cu toate că am umblat o zi întreagă prin oraș cu o cutie plină de cartoane mai mici și hârtii, nu am găsit un punct destul de mare în care să le pot arunca, în zona hypermarket-urilor. Așadar, la finalul zilei am ajuns tot la containerele de colectare selectivă din cartier, unde am aruncat cartoanele cu inima strânsă, știind că există vecini care aproape întotdeauna ignoră regulile și aruncă inclusiv gunoi menajer în containerele speciale.

După sesiunea de reciclare, am plecat acasă cu 5 vouchere de la containerele Kaufland și 3 vouchere de la H&M.

reciclare 21

Totodată, am putut să mă debarasez într-un mod sigur și ecologic de câteva baterii uzate, iar un mic aparat de cafea va ajunge și el într-una din următoarele zile, în containerul de la intrarea în Leroy Merlin.reciclare 13

Pentru mai multe informații despre punctele disponibile la momentul actual pentru reciclare, consultați și Harta Reciclării, o platformă dedicată impulsionării colectării selective, disponibilă online de la jumătatea lunii mai a anului trecut.  Citește Harta reciclării în Sibiu. Unde și ce deșeuri putem duce în anumite puncte

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Ioana

Acum 4 ani

Baterii uzate se pot duce la Kaufland la informatii clienți, la 6 baterii uzate se primește o baterie noua. La hornbach la fel, la 7 baterii uzate primești 1 noua. Și la ikea la 40 de baterii uzate primești un set de 10 baterii noi.
Raspunde

Flora:)

Acum 4 ani

La dechatlon se colectează bateri uzate, la un anumit nr primind în schimb produse din magazin. Mult succes la reciclare tuturor!
Raspunde

Iooo

Acum 4 ani

Si locatiile de reciclare promise de primarie in urma scumpirii serviciului de salubrizare unde sunt? Poate faceti o adresa in sensul acesta catre primarie si ii intrebati! Poate aflam si noi stadiul acestui proiect!
Raspunde

Gretel

Acum 4 ani

La Lidl se dădea o baterie nouă la 7 baterii uzate. Cred că mai este activă campania.
Raspunde

Andreea

Acum 4 ani

https://recolamp.ro/campaign/campanie-hornbach/ colectare becuri economice arse
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus