Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

AFT își cere scuze pentru ambuteiajele provocate de studenți. ”În viitor, vom încerca să facem deplasările pe subunităţi mai mici”

AFT își cere scuze pentru ambuteiajele provocate de studenți. ”În viitor, vom încerca să facem deplasările pe subunităţi mai mici”

Deranjați de faptul că o coloană lungă de studenți militari au blocat Șoseaua Ștefan cel Mare în această dimineață, mai mulți sibieni au cerut Academiei Forțelor Terestre să nu mai facă deplasările spre poligoane, prin oraș, în coloană, ci să folosească transportoare. ”În dimineața asta, și în multe alte dimineți dar și după-amiaza când se întorc, era coloană de la viaduct până la ieșirea către Agnita, din cauza unei astfel de unități care se deplasa pe jos. Nu e vina lor, e vina comandanților lor și a administrației Sibiului pentru că permite așa ceva. Zeci de mașini pe zi care stau în coloană din cauza asta; ore pierdute (însumat) de cei care stau după ei; costuri mai mari de combustibil din cauza vitezei reduse și duratei mari de deplasare; poluare mai mare și, nu în ultimul rând, stres inutil pentru militari, pentru că se deplasează o porțiune atât de lungă pe un drum foarte circulat și faptul că trebuie să inspire pentru o distanță atât de mare noxele mașinilor care trec la 50 cm de ei”, susține un sibian.

87984477_2855642477830708_4061241828656021504_n

”Ne exprimăm regretul pentru disconfortul creat sibienilor”

Problemele din această dimineață au fost cauzate de numărul mare de studenți, dar și din cauza traficului extrem de ridicat la ora la care s-a făcut deplasarea, susține locotenent-colonel Daniel Dorobanțu, șeful Biroului secretariat, din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. ”În primul rând, dorim să ne exprimăm regretul pentru disconfortul creat sibienilor prin deplasarea  făcută de studenţii academiei, în dimineaţa acestei zile, în poligonul de instrucţie „Perii Dăii”, disconfort apărut şi ca urmare a traficului intens de pe şoseaua Ştefan cel Mare şi a numărului relativ mare de cadeţi planificaţi pentru executarea orelor de instrucţie, activitate deosebit de importantă pentru formarea viitorilor ofiţeri de comandă din Forţele Terestre ale Armatei României. De asemenea, menţionăm că deplasarea cu formaţia, cu echipamentul şi armamentul din dotare, pe drumurile publice, cu respectarea masurilor de siguranţă, reprezintă, în sine, o secvenţă de instruire. În viitor, vom încerca, pe cât posibil, să ne planificăm activităţile astfel încât deplasările să se facă pe subunităţi mai mici, care în trafic să fie mai uşor de depăşit şi la ore la care nivelul acestuia pe itinerariile noastre de deplasare să fie unul scăzut”, se arată în răspunsul transmis Turnul Sfatului.

AFT academia fortelor terestre

Mai mult, încă o sursă de disconfort produsă de studenții militari sibienilor va fi înlăturată, anunță Daniel Dorobanțu. E vorba de ocuparea parcărilor din jurul Academiei. ”Pentru a elimina disconfortul creat locuitorilor din imediata vecinătate a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, la nivelul instituţiei noastre s-a luat decizia construirii, în an acest an, a unei parcări destinate special studenţilor, urmărind prin acest demers eliminarea aglomeraţiei de pe locurile publice de parcare”, anunță Lt. Col. Daniel Dorobanțu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sorin d.

Acum 4 ani

Comunism împămîntenit. Să vă cumpărați camioane, ce mai vrei române? Un oraș întreg l ați dat peste cap. Rușine.
Raspunde

Iooo

Acum 4 ani

Chiar doua orase au fost date peste cap! Nu mai exagera ca nu este chiar as tragedie. Intradevar, in anumite zile si la anumite ore este disconfort. Marsul, instructajul acesta nu cred ca tine de comunism, este necesar in aces domeniu. AFT a fost sesizat acum asteptam sa vedem rezultatele. Daca nu vor fi rezultate, atunci poti sa exagerezi.
Raspunde

Soimarul

Acum 4 ani

Auzi Soseaua Stefan cel Mare,in cel mai bun strada,in alta ordine de idei strada e foarte aglomerata la orele de varf in fiecare zi nu din cauza soldatilor. In fiecare zi e aglomeratie datorita parcarilor facute de primarie pe prima banda de mers,daca s,ar circula pe toate benzile nu ar fi asa aglomerat. S-au suparat astia care merg la servici de la ora 8 . ha ha
Raspunde

LaFlemme

Acum 4 ani

Eu am prins de doua ori coloana cu viitori pensionari speciali. E penibil sa stai in trafic zeci de minute pentru ca un comandant special nu vrea sa le ordone sa mearga pe trotuat, ca oamnii normali. Ah! Am uitat. Ei sunt speciali.
Raspunde

Comandanti de 2 lei

Acum 4 ani

Tampenia asta cu deplasarea elevilor militari e de multi ani. Trebuie doar sa se evite ora 7:30 pana la 8:30. In toti acesti ani s-au perindat pe la Academie vre-o 4 generali, carlige de rufe...cine-i cunoaste stie ce vorbesc.
Raspunde

Soimarul

Acum 4 ani

"Tampenia" de care zici tu e de cand e infiintata AFT sau Um 01512 cum era inainte si nu de cativa ani. De cativa ani e aglomerat orasulptr ca primaria in loc sa construiasca parcari au tras doua linii de vopsea pe prima banda si au amenajat astfel parcari !!!
Raspunde

Sibianul

Acum 4 ani

Pe când și poliția va elibera parcările de lângă instituție? Str. Revoluției este total rezervată și totuși ocupă cea mai mare parte a parcărilor locatarilor din blocurile vecine.
Raspunde

o părere

Acum 4 ani

Poate faceti ceva similar si pentru studentii de la unitatea de pe strada Avrig care-si parcheaza masinile pe marginea carosabilului Caii Poplacii, ocupand toate locurile de parcare incepand de la sensul giratoriu pana in dreptul bisericii.
Raspunde

Soimarul

Acum 4 ani

Nu aveti curti sa va parcati masinile? Sau e greu?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

unu

Acum 4 ani

Locuri de parcare in interiorul unitatii! Deplasari cu camioanele sau pe camp! Ca la razboi nu o iei pe asfalt! O iei pe camp, pe dealuri, prin paduri! Sau, cu escadrila de elicoptere de la METRO! :)
Raspunde

B.Utoru

Acum 4 ani

Unitățile militare ar trebui scoase din orașe și dispuse în campusuri situate la periferii, unde să aibă toate utilitățile necesare: poligoane, săli de curs, laboratoare, spații de cazare, etc.
Raspunde

Soimarul

Acum 4 ani

Nu mai bea asa mult.:)))
Raspunde

costel

Acum 4 ani

Sau mutate toate unitatile in exteriorul orasului! Nu vad nici un motiv de ce hectare intregi din oras sa fie folosite de gradati! Ca razboiul nu se da in centrul orasului! E usor cand folosesti garnizoana austro-ungara! Ia pune mana, romane, si construieste-ti propria garnizoana, la standarde actuale etc
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Urban12

Acum 4 ani

Ce cauta unitati militare si structuri de educatie de genul in oras? Stiu, tin cu dintii de ele, o fi ceva secret subteran (pe dracu)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus