X
Sibiu parcul cetatii turn renovat toamna (18)

Cele trei turnuri de pe strada Cetății se deschid vizitatorilor: cu turnichete, supraveghere video și sistem de sunet

În urma lucrărilor de reabilitare și reparații a zidurilor cetății și a celor trei turnuri din imediata apropiere, turnurile Dulgherilor, Olarilor și Archebuzierilor vor fi deschise turiștilor. Pentru acest lucru, au fost lansate o serie de licitații de achiziții pentru dotarea obiectivelor turistice.

20.000 de lei au fost alocați pentru un sistem de supraveghere video a turnurilor și zidului care leagă două dintre acestea. Alți 84.000 de lei au fost alocați pentru instalarea unui sistem de turnichete la accesul în turnuri, iar 15.000 de lei este valoarea estimată a contractului pentru instalarea unui sistem de detecție și alarmare în caz de efracție sau incendiu. Totodată, peste 18.000 de lei este suma alocată instalării unui sistem de sonorizare pentru respectivele obiective. Procedurile de licitație pentru atribuirea acestor contracte au avut termenul de depunere a ofertelor la începutul acestei luni.

Potrivit caietelor de sarcini, noul sistem de supraveghere va avea zece camere video, plus rețelele și restul de dotări hardware pe care le presupune un astfel de sistem controlat de la distanță. Amplasarea acestuia va trebui realizată în termen de 14 zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
La fel, controlat de la distanță va trebui să fie și sistemul antiefracție și de detectare a incendiilor, care va trebui instalat tot în termen de două săptămâni.
Sistemul de sunet solicitat pentru obiectivele turistice care urmează a fi redeschise publicului va trebui să aibă, printre altele, și o stație de sonorizare cu boxă inclusă și care să redea automat un mesaj predefinit în momentul în care în încăperea în care va fi amplasată va intra o persoană. Sistemul de sonorizare ce urmează a fi amplasat va permite și desfășurarea a diferite evenimente artistice.

AF cetatii santier-9

În fine, cea mai costisitoare achiziție, cea a turnichetelor, presupune amenajarea unui sistem de acces în turnuri cu o viteză de trecere de minim 20 de persoane pe minut și, mai mult, să aibă integrat inclusiv un sistem de plată prin POS sau cu bancnote. ”Cititoarele de la turnichete să folosească/citească orice mod de recunoaștere a biletelor, cardurilor sau orice alte mijloace puse la dispoziție administratorului pentru realizarea accesului în orice moment. Cardurile de acces să fie activate în permanență, indiferent de evenimentele pentru care se va încărca baza de date cu bilete aferente acestora și care se vor desfășura în incinta turnurilor. Modul de introducere al biletelor care vor fi puse în vânzare de către organizator sau administrator, atât prin sistemul online, cât și la ghișee, să fie cât mai facil pentru administratorul turnurilor prin introducerea datelor în server și preluarea automată de către fiecare turnichet sau individual în cazul unei defecțiuni”, se arată în caietul de sarcini aferent acestei achiziții.
Turnichetele vor fi amplasate la ușile Turnului Dulgherilor (pe unde se va face intrarea) și la ușile Turnului Olarilor (pe unde se va face ieșirea). Termenul de livrare și instalare a acestui sistem este de 30 de zile de la semnarea contractului.

Reabilitarea zidurilor și celor trei turnuri face obiectul unui contract semnat de Primăria la mijlocul lunii septembrie cu firma Euras din Satu Mare, contract cu o valoare totală de 6,65 de milioane de lei. Termenul de finalizare a lucrărilor prevăzut în contract este de șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (perioadă în care nu intră și sezonul rece). La începutul lunii noiembrie, primarul Astrid Fodor anunța că ”lucrările au avansat într-un ritm bun”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Urban12

    Dar un lacat si o cheie ce are? Sau nu costa atat?
    Deshise spre vizitare pt. ce??? Te freci de cel de langa in spatiile inguste.

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact