Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

28,7 milioane de lei. Două firme din Sibiu și una din Brașov concurează pentru construirea primei parcări supraetajate din Sibiu

28,7 milioane de lei. Două firme din Sibiu și una din Brașov concurează pentru construirea primei parcări supraetajate din Sibiu

Trei este numărul ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția primei parcări publice supraetajate din Sibiu, gândită a fi ridicată în cartierul Hipodrom.

Reprezentanții Primăriei Sibiu au început evaluarea tehnică a ofertelor depuse în cadrul licitației organizată pentru parcarea din Hipodrom, proiect estimat la 28,7 milioane de lei fără TVA. Pentru proiectarea, obținerea avizelor necesare și execuția acestui proiect au fost depuse trei oferte, ambele din partea unor asocieri de firme. Două dintre acestea sunt din Sibiu. Este vorba de asocierea formată în jurul companiei Con-A și a altor societăți din grupul de firme condus de sibianul Mircea Bulboacă și de asocierea formată în jurul celor de la Geiger Transilvania, în acest din urmă caz liderul fiind societatea Geiger Proiecte Construcții. Cea de-a treia ofertă aflată acum în analiza administrației locale este cea a unei asocieri formată în jurul Eren Cons, companie de construcții din Brașov.

Diferențierea între cele trei oferte (dacă vor fi considerate conforme din punct de vedere tehnic) va fi făcută pe baza a patru criterii. Cel cu ponderea cea mai mare este prețul ofertei, care contează în proporție de 80%. Zece procente în algoritmul de departajare a ofertelor sunt alocate experienței specifice pentru managerul de proiect, iar câte cinci procente sunt alocate experienței inginerului specialist în rezistență și, respectiv, arhitectului.

Conform estimărilor reprezentanților Primăriei Sibiu, evaluarea tehnică a celor trei oferte ar urma să fie finalizată, cel mai târziu, pe 17 iunie 2020.

Parcare cu plată

Prima parcare supraetajată pe care Primăria Sibiu și-a propus să o finanțeze în Sibiu urmează a fi amplasată în cartierul Hipodrom, între blocurile delimitate de bulevardul Mihai Viteazul, strada Nicolae Iorga și strada Oștirii (cu acces din strada Nicolae Iorga), într-o zonă unde sunt estimate a fi aproximativ 500 de locuințe.

Potrivit datelor din studiul de fezabilitate al proiectului, clădirea parcării va fi avea o amprentă la sol de 1.626 de mp și cinci niveluri: subsol, parter, trei etaje și terasă. La fiecare nivel, numărul locurilor de parcare pentru mașini este cuprins între 49 (la parter) și 58 (pe terasă), numărul total fiind de 321. Alte 23 de locuri de parcare pentru motociclete sunt distribuite la fiecare nivel.

În afară de ridicarea viitoarei clădiri care va deveni parcare supraetajată, contractul scos la licitație are în vedere și re-amenajarea întregii zone. Alte 105 locuri de parcare vor fi desenate, prin urmare, la sol, în jurul viitoarei parcări supraetajate, unde vor mai fi create și spații verzi și un nou loc de joacă. De asemenea, lucrarea are în vedere și crearea unor noi alei și trotuare în zona delimitată de blocuri. Parcarea va fi cu plată, accesul fiind restricționat cu barieră (sistemul urmând să elibereze, la intrare, un tichet cu cod de bare, asemenea celorlalte parcări publice cu plată din oraș).

Prin 2022

În patru luni de la semnarea contractului trebuie elaborat proiectul tehnic, după care, la cel mult o lună de la finalizarea acestuia, ar urma emis ordinul de începere a lucrărilor. 14 luni este perioada maximă prevăzută în contract pentru lucrările propriu-zise, la care se mai adaugă alte 30 de zile pentru recepția lucrării.

În afară de elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor, în contract mai sunt incluse și serviciile de elaborare a detaliilor de execuție, o serie de alte documentații tehnice (inclusiv cea de obținere a autorizației de construire), de verificare și de asistență tehnică.

Garanția solicitată este de cinci ani de la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Sursa foto: studiul de fezabilitate elaborat pentru parcarea din Hipodrom

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Soimarul

Acum 4 ani

Daca e cu plata v-a fi goala!!
Raspunde

Soimarul

Acum 4 ani

Daca e cu plata v-a fi goala!! Dupa ce ca platesti impozit pe autoturism te obliga sa mai platesti si parcarea!!!
Raspunde

o părere

Acum 4 ani

Si dupa ce va fi finalizata investitia se va circula pe M. Viteazul pe doua benzi pe sens?
Raspunde

Jos cu centralele de cartier parasite,hai cu parcarile.

Acum 4 ani

Si pe Rahovei intre blocuri este loc pentru constructia mai multor parcari . Sunt 2 centrale termice abandonate care stau sa cada . Sper ca daca se face parcarea ,sa se scoata de pe Rahovei vis a vis de piata parcarea. Sa putem sa folosim strazile la capacitate normala.
Raspunde

alt sibian

Acum 4 ani

Hai sa o luam logic si simplu. Parcarea o sa fie cu plata (cum e si normal de altfel) pe cand parcatul ilegal pe banda 1/trotuar e la liber pentru ca nimeni nu da amenzi sau nu ridica masini. Ghici unde o sa parcheze toata lumea? Exact, parcarea o sa fie goala si trotuarele pline.
Raspunde

Der Konig

Acum 4 ani

In maretul, grandiosul si civilizatul Sibiu, totul este la stadiu de concept, studiu, dezbatere, maxim proiect. Uitati-va putin la Oradea, sunt in curs de executie zeci de santiere de anvergura, de poduri, parcari, amenajari stradale, amenajari ale Crisului, etc. La noi si penibilul de stadion este in stadiu de preconcept teoretic.
Raspunde

Sibianul

Acum 4 ani

Locatarii cu mașini din apropierea parcării ar trebui să aibă reducere de 90 la sută.
Raspunde

Doru

Acum 4 ani

Cu plata, fara plata, nu conteaza cum va fi parcatul. Parcarea, cladirea, in schimb sigur va fi cu plata. Cu plata mare. Daca faci un calcul, pe la vreo 22.000 de euro pe locul de parcare, in conditiile in care primaria are terenul. Cu banii aia se ridica o casa la rosu. Cu banii aia se poate construi un apartament la cheie. Nu este evident ca preturile astea umflate includ si spaga??? Ar trebui ca DNA sa salte toata primaria, iar judecatorii sa le dea cate 10 ani doar pe deductia logica ca preturile sunt umflate, n-ar trebui organizat niciun "frangrant".
Raspunde

Doru

Acum 4 ani

Oricum ai face calculele, pretul total raportat la locul de parcare sau pretul total raportat la metrul patrat construit, tot duble iasa preturile comparativ cu orice investitie privata. Luati la intrebari orice investitor, cat l-a costat un proiect si veti vedea. PS: nu cele facute de privati din fonduri nerambursabile, ca se schimba foaia. Si aici preturile sunt umflate. Neam de hoti, ce mai... Cand faci ceva din banii tai, faci la cele mai mici costuri. Cand nu faci din banii tai, te doare la banana...
Raspunde

Klaus

Acum 4 ani

I don't understand why this project is being proposed. Why would people chose to park her, rather than Illegally outside their favorite shop/ATM/butchers??? There's nothing in the area that would bring the need to go out of your way to park in this car park and pay for that inconvenience. Fast forward a year or two and this project will just be another proposed, not executed project by the lovely Sibiu City Hall.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus