X
foto gov.ro

Cifrele de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021. Apare masterul didactic

400 de viitori profesori vor putea urma  cursuri de masterat didactic, anunță vicepremierul interimar Raluca Turcan. Aceasta este noutatea din hotărârea privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat și pentru învățământul superior de stat în anul școlar/universitar 2020- 2021, propusă de Guvernul Orban. „Am reușit: după 9 ani de lupte pentru introducerea Masteratul Didactic, în această toamnă vom avea primii 400 de viitori profesori înmatriculați la această formă de învățământ. România are nevoie de profesori bine pregătiți”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebok. Potrivit acesteia, pregătirea viitorilor profesori se va face în cadrul unui proiect pilot derulat în patru universități, dar programul urmează să fie generalizat în anii următori. „Doar așa putem atrage studenți merituoși în rândul dascălilor și putem da mai multe șanse viitoarelor generații să facă performanță la școală”, a mai scris Turcan.

Conform datelor prezentate de guvern, în anul școlar viitor vor 665 de mii de preșcolari, 935.000 de elevi în învățământul primar și 810.000 în învățământul gimnazial, cu frecvența la zi. În primul an, în învățământul profesional vor fi 55.000 de elevi.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact