Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Proiectele maratonului. Un atelier de tâmplărie în Cisnădioara, pentru cei care vor să meșterească

Proiectele maratonului. Un atelier de tâmplărie în Cisnădioara, pentru cei care vor să meșterească

„Atelierul de nearuncat lemnul” va aduce în mijlocul comunității din Cisnădioara un spațiu în care oricine va putea să își recondiționeze mobila, iar tinerii vor avea ocazia să învețe meseria de tâmplar. Pentru ca acest lucru să devină realitate, reprezentanții Ansamblului Agora Cisnădioara au înscris un proiect la Maratonul Internațional Sibiu, prin care își propun să strângă 15.000 de lei.

„Suntem toți împrăștiați pe dealuri, iar acesta este un mod prin care ne putem apropia”, îmi explică Tobler Carmen, reprezentanta Ansamblului Agora Cisnădioara, atunci când o întreb despre proiectul de la maraton. Inițiatorii își doresc să adune comunitatea din zonă în același loc, într-un spațiu în care își pot petrece timpul liber într-un mod practic.

„Aici oamenii din sat vor socializa și tocmai asta ne dorim – să adunăm comunitatea, să aibă un loc de întâlnire, în care să se bucure de companie și să și facă ceva cu propriile mâini. E pentru sat gândit proiectul acesta, însă dacă oameni din afară doresc să ne treacă pragul, îi vom aștepta cu drag”, spune Carmen.
Atelierul ar urma să fie deschis într-o casă veche pe care inițiatorii proiectului o vor restaura. Apoi, tinerii vor avea ocazia să învețe meserie, iar cei mari vor avea în sfârșit locul perfect în care să își ducă mobila veche, având posibilitatea chiar să o recondiționeze ei înșiși în timpul liber.

„Vrem ca oamenii din sat să poată să vină aici să își repare mici obiecte din lemn. În acest moment, nimeni nu mai stă să repare obiecte de mici dimensiuni, așa că aici va fi o persoană care o să facă acest lucru, dar și oamenii din sat care își doresc să lucreze singuri în atelier vor putea să folosească utilajele pe care le vom achiziționa. Totodată, tinerii care vor vrea să învețe această meserie vor putea să stea pe lângă un tâmplar cu experiență și să vadă. Încă sunt oameni care vor să meșterească și ne bucurăm să putem să-i ajutăm în acest sens.”

Dacă totul merge conform planului, atelierul ar putea fi deschis pe la finalul lui 2020, arată inițiatorii proiectului. Cei 15.000 de lei vor merge în două direcții – 14.000 pentru dotarea atelierului cu utilajele necesare, 1.000 pentru promovare.

Pe lângă atelierul de tâmplărie, aici va fi deschis și unul de croitorie și broderie.

Anul acesta, la Maratonul Internațional Sibiu puteți alerga pentru unul din cele 54 de proiecte înscrise și acceptate de Fundația Comunitară Sibiu. Mai multe detalii găsiți pe site-ul maratonului, unde puteți să vă și înscrieți pentru cauza aleasă.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cetățean

Acum 4 ani

Asta e un proiect util, felicitări pentru idee. Dar ce plus aduce proiectul care a întrunit cel mai mare punctaj cu minoritățile sexuale? Trebuie încurajat tineretul sa o ia pe calea asta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus