Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

ALDE anunță că a pierdut un primar. ”Acum vă treziți?”

ALDE anunță că a pierdut un primar. ”Acum vă treziți?”

Actualizare:

Tocaciu: Să vină cu hârtii, nu cu vorbe!

Președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Tocaciu a revenit după publicarea articolului, cerându-i primarului Stelian Istrate să vină cu hârtiile care demonstrează că și-a plătit cotizațiile. ”Toate hotărârile, toate deciziile luate aici în ALDE, de când sunt eu președinte au la bază documente. Nu vorbe. Domnul Ariton și domnul primar ca mai toți vechii politicieni ne spun povești, vorbe, nu vin cu documente. Domnul primar, în primul rând, ar trebui să prezinte chitanțele. Domnul primar a plătit în mandatul acesta, din 2016, doar în 2019 pe ianuarie, februarie, martie, aprilie. Patru luni. În 2016 și până acum altă cotizație nu a plătit. Eu ce vă spun, am documente, le pot trimite să le vedeți. Nu poți lua o decizie de excludere fără documente. Există comunicări, sesizări. Am văzut că dânsul afirmă că a fost dat afară din Birou. Într-adevăr, pentru că nu poți să-i ții într-un Birou Politic Județean dacă domnul primar nu participă la nicio ședință. Ăsta e adevărul. Domnul primar ar trebui să prezinte chitanțele, documentele, dacă ești corect. De vorbe suntem sătui.  Într-o organizație, într-un partid, în primul rând plătești cotizația care îți confirmă calitatea de membru, iar pretențiile ar trebui să vina ulterior”, a spus Tocaciu. E a precizat că în perioada 2016-2018 cotizația primarului a fost de 25 de lei. ”Și nu a plătit-o”, a precizat liderul ALDE Sibiu.

”Și eu am fost în PMP, și eu cunosc toți aleșii locali din PMP mai bine decât domnul Ariton”

Tocaciu spune că Ion Ariton nu a procedat corect atunci când a sunat primarii ALDE și i-a convocat la ședințe. ”Legat de domnul Ariton nu am nicio problemă, am fost colegi, tot respectul, dar dânsul a început să sune primarii, să-i cheme la ședințe. Nu mi se pare OK. Și eu am fost în PMP, și eu cunosc toți aleșii locali din PMP mai bine decât domnul Ariton, dar eu nu i-am convocat la ședință din respect. Dacă cineva ăși dă demisia, vine la noi, nicio problemă. Dar eu să convoc aleșii locali PMP nu am făcut”, a mai spus Tocaciu.

Articolul inițial:

Președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, anunță astăzi, printr-un comunicat de presă, că primarul din Turnu Roșu, Stelian Istrate, nu mai este membru al partidului, urmând a candida la alegerile locale din partea PMP. ”Astăzi am constatat pierderea calităţii de membru ALDE a domnului primar Stelian Istrate. Acesta conduce primăria Turnu Roşu. Din păcate domnul Istrate nu a mai plătit cotizaţia de peste 8 luni de zile la partid şi a evitat constant în ultima perioadă orice legătură cu partidul care l-a adus în fruntea localităţii Turnu Roşu. Precizez că domnul Stelian Istrate NU a fost exclus din ALDE, ci a fost radiat din baza de date şi a pierdut calitatea de membru pentru neplata cotizaţiei conform regulilor interne ale partidului”, snunță Tocaciu.

Liderul Alde Sibiu își exprimă dezamăgirea față de PMP Sibiu, care ar fi desfășurat o ”politică dură de racolare”. ”Aflăm cu întristare că această campanie electorală este începută cu stângul de unii politicieni. Avem de-a face cu o politică dură de racolare a aleşilor ALDE de către actualul lider local al PMP, Ion Ariton. El însuşi a fost membru ALDE Sibiu şi a fost exclus pentru neplata cotizaţiei”, a mai scris Tocaciu.

tocaciu

 

Ion Ariton a confirmat viitoarea candidatură a primarului Istrate pe lista PMP, însă îi atrage atenția liderului ALDE Sibiu că greșește atunci când prezintă situația. ”Am prezentat atunci când am plecat din ALDE chitanțele cu cotizațiile plătite, nu e cazul să mai insiste pe asta. Pe de altă parte, faptul că Stelian Istrate a dorit să intre în PMP pe noi ne onorează. Ce politician din țara asta refuză un primar care-ți bate la ușă?”, a declarat Ariton pentru Turnul Sfatului.

Stelian Istrate: ”Nimic, n-au făcut. Nimic. Au fost la guvernare și n-au făcut nimic. Nimic, absolut. Nimic”

Primarul din Turnu Roșu a confirmat și el intrarea în PMP și a acuzat conducerea ALDE Sibiu de faptul că nu i-au ajutat în niciun fel  pe cei patru primari aleși în 2016. ”Pe noi, toți cei patru primari, ne-au exclus din comitetul ăsta al lor, și-a pus oamenii lui, cinste lui (n.r. Gheorghe Tocaciu). Pe urmă a pus o taxă de 300 de lei pe lună. Păi ce fac, eu muncesc pentru ei, pentru partid? 300 de lei! I-am zis, da, o sută de lei plătesc. Până la urmă am plătit și 300 de lei, am zis hai să fie bine. Dar nu se poate chiar așa. Pe mine nu m-au ajutat cu nimic. Eu, ce-am făcut, am făcut numai pe munca mea , pe fonduri europene și pe Ministerul Dezvoltării, iar la mine se văd lucrările. Nimic, n-au făcut. Nimic. Au fost la guvernare și n-au făcut nimic. Nimic, absolut. Nimic. Nu m-au ajutat cu nimic și merg și prost. Și prost merg și în continuare, că aud și eu tot felul de discuții. Vor să desființeze ALDE, clar. Pentru ce să mai stai la partidul ăsta? Eu nu știu la ce se mai zbat că nu vor mai avea niciun primar”, a declarat primarul.

primar turnu rosu Istrate

Stelian Istrate se declară dezamăgit că spre deosebire de alți primari el a fost lăsat singur de partid. ”A vrut să-mi dea consilierii afară. Vă dați seama? De la toți primarii. Păi mă omule, cum poți face tu așa ceva? Ca să vezi dumneata mentalitate de om sănătos. Eu am candidat, eu am muncit pentru a ajunge primar, nu m-a ajutat cu un leu. Nici nu știu ce bani mi-au mâncat ei, că nici nu mă interesează. Eu am muncit și am ajuns aici numai pe munca mea, pe realizările pe care le-am făcut. Oamenii votează omul, dacă face ceva. Dacă nu face nimic, altul. La mine s-a văzut. Am dat acum grădiniță cum nu e în Sibiu. Și străzi asfaltate. Anul acesta, eu cu primarul din Arpașul și cu cel din Cârțișoara am prins cele mai multe proiecte pe fonduri europene, am primit diplomă de excelență de la Alba. Fiecare primar merge cu președinte, cu deputat la București, au intrări la Ministerul Dezvoltării. Dacă n-ai o ușă deschisă, unul merge în stânga, altul merge în dreapta, știți cum e”, a mai spus Istrate.

”Acum s-au gândit să mă sune. Nu m-au sunat patru ani de zile. Eu i-am sunat și nu mi-au răspuns și acum mă sună ce faci, pleci? Normal că plec, fac vreau. Acum vă treziți? Tu ce-ai făcut măi omule, te-ai dus prin toate localitățile? Sau vrei să mergi numai așa... mai vorbești și urât”, Stelian Istrate, primarul comunei Turnu Roșu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

jonyjon

Acum 4 ani

Intrebati-l pe dom' primar de problema cu HLV Transilvania SRL, prin care bugetul comunei a fost pagubit de 400000 lei. Detalii aici: https://www.facebook.com/permalink.php?id=123827265675144&story_fbid=188378875886649
Raspunde

XXX

Acum 4 ani

Acesta este cel mai bun exemplu, ce fel de "personaje" ajung primari. Cate ilegalități a făcut și face în continuare, el împreuna cu cei din primărie și consilierii locali din partidul care a făcut parte, fără sa răspundă pentru faptele lui, spune în ce fel fel de tara trăim. Dacă trăiam într-o țară normala acest personaj, împreuna cu cei care l-au susținut, trebuiau să fie fie în fața instanțelor și să răspundă pentru toate ilegalitățile comise. La cat de disperat este sa mai iasă un mandant, suma pe care o să o aloce sa cumpere voturile depășește 65.000 euro, dar dacă are de unde însemnă că se numește ”băiat descurcăreț” !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus