Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Mai țineți minte șantierul autostrăzii Șelimbăr - Boița? Azi a primit autorizație de construire

Mai țineți minte șantierul autostrăzii Șelimbăr - Boița? Azi a primit autorizație de construire

La aproape un an de la semnarea contractului de proiectare și execuție, autoritățile centrale anunță emiterea autorizației de construire pentru bucata de autostradă care ar continua centura Sibiului până la Boița.

”Studiile topografice, geotehnice, arheologice, hidrologice, precum și lucrările de asanare și deminare au fost finalizate, astfel încât, în prezent, se lucrează la drumurile tehnologice și la platformele pentru foraje piloți”, anunță reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului, referitor la primul lot al autostrăzii așteptată să lege Sibiul de Pitești. Comunicat potrivit căruia, în cursul zilei de 9 martie 2020, Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru lotul de 13,17 km de autostradă.

Semnat în 14 aprilie 2019, contractul atribuit companiei Porr Construct are o valoare de 612,6 milioane de lei, fără TVA, iar primul an din derularea acestuia a fost rezervată întocmirii proiectului tehnic. Ulterior finalizării proiectării, pentru construire sunt alocați alți trei ani.

Demararea lucrărilor așteaptă și după angajarea unui diriginte de șantier, procedură lansată din luna iulie a anul trecut. Cinci asocieri s-au înscris la această licitație (asocieri conduse de Consitrans, Search Corporation, TPF Inginerie, Venturo Investment și, respectiv, K-Box Construction Design), aflată în faza de evaluare tehnică a ofertelor. La lansarea licitației, cei de la CNAIR s-au angajat că vor alege cea mai bună ofertă nu mai târziu de 7 aprilie 2020.

Citește și Foto și video. Au început lucrările la autostrada Sibiu – Pitești

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

CitizenX

Acum 4 ani

1 million de € / km intr-o zona relativ plata...la banii astia ar trebui sa fie IMPECABILA!!
Raspunde

Johnny

Acum 4 ani

Apropae 10 milioane de euro!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus