X
FDGR fodor, bottesch, porr, candidati alegeri

Urmează săptămâna deciziilor în FDGR Sibiu: Un singur candidat la Primărie, mai multe variante la Consiliul Județean

Astrid Fodor va candida pentru un nou mandat la Primăria Sibiu, fiind singura propunere. Nu același lucru se întâmplă la Consiliul Județean, unde sunt mai multe nume luate în calcul. Unul dintre aceste nume este Gabriel Tischer, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Sibiu. Toate propunerile strânse până săptămâna viitoare vor fi supuse votului conducerii FDGR Sibiu, iar decizia va fi anunțată cel mai probabil la sfârșitul lunii martie.

Astrid Fodor, un nou mandat

FDGR va miza la alegerile locale pe candidatura actualului primar, Astrid Fodor. E singura opțiune. Pentru președinția Consiliului Județean, una dintre propuneri și cea cu cele mai mari șanse de a fi votată de FDGR Sibiu, este cea a omului de afaceri Gabriel Tischer. Președintele FDGR, Paul Porr, spune că deciziile se vor lua săptămâna viitoare, în cadrul unei întâlniri a conducerii FDGR de la nivelul județului. ”La Consiliul de Conducere al FDGR, desfășurat vineri, nu s-a discutat despre listele de la alegerile locale, asta este treaba organizațiilor locale. Din câte știu, săptămâna viitoare se va organiza o întâlnire a FDGR Sibiu care va stabili problema listelor electorale”, a precizat Porr. Liderul FDGR a declarat că el personal susține o eventuală candidatură a lui Tischer la alegerile locale. ”Asta va hotărî Forumul pe Sibiu, nu eu. Ceea ce vă pot spune de pe acum e că vom avea candidat și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Domnul Tischer a fost propus de mine, eu l-am lămurit. Acum vom vedea care e punctul de vedere al colegilor”, a mai spus Porr. ”Nu vă pot confirma candidatura mea în cadrul FDGR pentru această funcție. Va avea loc o întâlnire, detalii vor fi prezentate după”, s-a limitat să spună Tischer.

Lista pentru parlamentare a fost stabilită

Vineri, la sediul FDGR, s-a desfășurat  Consiliul de Conducere al Forumului, în prima ședință ordinară din anul 2020. Discuțiile legate de alegeri, în acest for, s-au referit doar la alegerile parlamentare și la situațiile în care se pot crea alianțe electorale pentru alegerile locale. ”A fost vorba doar de strategia de ansamblu a Forumului, adică fără coaliții pre-electorale. În plus, s-a votat lista cu care FDGR va merge la alegerile parlamentare. Practic nu vom avea decât un loc, dar avem listă. E puțin probabil să fie făcute alegeri parlamentare mai repede, dar noi am făcut această listă pentru a fi pregătiți”, a declarat dr. Paul Jurgen Porr pentru Turnul Sfatului.

Candidatul Formului pentru parlamentare va fi și în acest an Ovidiu Ganț. Acesta este deputat în Parlamentul României din anul 2004, iar locurile doi și trei pe lista pregătită de Forum sunt ocupate de Thomas Șindilariu, președintele FDGR organizația Brașov și Christine Manta-Klemens, vicepreședinta Consiliului Județean Sibiu. Propunerile au fost acceptate cu unanimitate de voturi, dar ele trebuie votate și de Adunarea Reprezentanților, care se va întruni în 24 aprilie la Sibiu.

Mai mulți bani pentru FDGR

În cadrul întâlnirii, Martin Bottesch, liderul organizației regionale Transilvania a FDGR, a anunțat că programul de sprijinire a cadrelor didactice care predau în instituții de învățământ în limba germane din fonduri acordate de Bundestag continuă, pentru anul în curs fiind prevăzuți 1,35 milioane Euro.

La rândul său, Ovidiu Ganț, a relatat faptul că organizațiilor minorităților naționale reprezentate în Parlament le-a fost mărit bugetul pentru acest an cu 9,76 % în urma negocierilor cu premierul Ludovic Orban. Asta înseamnă că FDGR va avea la dispoziție 11,8 milioane de lei.

Cum se votează la locale

Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale a fost modificată în iunie, anul trecut, prin Ordonanță de Urgență de către Guvernul Dăncilă. Astfel, alegerea președinților consiliilor județene se face prin vot uninominal, într-un singur tur, la fel ca în cazul primarilor. În acest fel, se revine la modalitatea de alegere care a fost aplicată în alegerile locale din 2008 și 2012, însă la care s-a renunțat în anul 2016. În 2008, președinte al Consiliului Județean a fost ales Martin Bottesch, iar patru ani mai târziu, tot pe vot uninominal a fost ales liderul de atunci al PSD Sibiu, Ioan Cindrea. O nouă modificare a legii 115 a fost încercată de Guvernul Orban, prin asumarea răspunderii, însă inițiativa a picat la vot în parlament, fapt ce a dus și la căderea Guvernului. Atunci s-a încercat introducerea votului în două tururi pentru alegerea primarilor.

gabriel tischer aeroport

Cine e Gabriel Tischer

Actualul președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Sibiu este născut în Sibiu, este absolvent al Liceului Gheorghe Lazăr și cântă într-o formație ”hobby” intitulată ”Hermannstadt 07”, la chitară bas. A urmat cursurile Facultății de Ingineri, secția Mașini – Unelte a Universității Lucian Blaga, absolvind în anul 1994. Are tot aici un master în Managementul Industrial – Managementul Afacerilor. A administrat din 1992, începând, mai multe societăți comerciale. Locuiește în Cisnădioara, este căsătorit și are doi copii.

Consilierii FDGR din Consiliul Județean Sibiu:

Martin Bottesch

Helmuth-Wiegand Fleischer

Friedriech Gunesch

Christine Manta-Klemens

Ilse Philippi

Paul Jurgen Porr

Beatrice Ungar

Eduart Wellman

 

Consilierii FDGR din Consiliul Local Sibiu:

Cristina Bokor

Ecaterina Birk

Ekaterina Annemarie Fazakas

Maria Gârleanu

Bianke Marion Grecu

Gerold Hermann

Lorant Kiss

Helmut Lerner

Paul Constantin Mezei

Minica Nartea

Anita Pavel

Zeno Karl Pinter

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

17 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibianca

  Foarte frumos. Dar i-asi ruga pe toti acesti propusi sa aiba curajul sa vina in mijlocul populatiei din Sibiu pe cartiere sa asculte ofurile si problemele arzatoare ale acestor oameni. Nu dupa ce i-am ales nu-i mai vede nimenia prin cartierele Sibiului, stau numai ascunsi prim birouri, vezi problemele nu se pot rezolva din =n= motive si uite asa ne intalnim la viitoarele alegeri tot cu ei.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  Gott behüte!!!! Astia isi taie singuri craca de sub ei!
  Sper sa nu prelungim cu inca 4 ani filmul prost in care este Sibiul de cativa ani incoace

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  yeeeeeeey

  Aveam emotii ca tov. Fodor nu va mai candida, dar ele tocmai mi-au fost spulberate.
  Inca un mandat, apoi avem sansa sa o propulsam pe scaunul ce v-a ramane vacant la terminarea mandatului la cotroceni a predecesorului KWJ.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  samuel

  Mă tem că a apus vremea FDGR-ului. La primar voi vota cu Fodor (din nou), că nu prea sunt variante, dar la consilieri cu USR. FDGR ar fi făcut bine dacă ar fi promovat niște fețe mai tinere, nu aceeași oameni trecuți de prima tinerețe. Dar probabil că nu are de unde să-i ia.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Baba Cotoroanta

  Nu stiu altii cum sunt dar pe mine m-o pierdut. Dupa 4 ani mi-a ramas o imagine despre ea de pasivitate, fara energie, fara sprijin, mi se pare pierduta in spatiu la Primarie, fara viziune . Nu mai vorbesc de nenumaratele barfe ce vin dinspre Primarie cum ca doamna Primar ar avea o boala care incepe A……. MARE, cum ca uita ce vb cu ea, nu recunoaste, dezacorduri permanente s.a.m,d,

  S-ar putea insa sa nu am ce vota….

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  M

  Si uite asa o sa dispara fdgr din peisaj din primaria sibiu. Singuri si-au sapat groapa prin a continua cu Fodor. Sper sa am alte variante, pentru ca de cand e Fodor am ramas mult in urma. Amintiti-va de cateva lucruri: zona metropolitana, centura de sud, lipsa fluidizare trafic calea cisnadiei, lipsa fluidizare trafic zona hornbach, lipsa gandire in viitor drum campsor (2 benzi), lipsa de interes in legarea selimbarului de sibiu, lipsa de interes in prelungirea traseelor tursib catre selimbar si cartierul arhitectilor etc.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  M

  Si sa nu uitam de hotia pe fata care se intampla cu SOMA si nerusinarea cu care cer sa se creasca tarifele, in loc sa rezolve problemele cu colectarea selectiva

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  kokos

  Exclus sa o votez iar pe tanti fodor. Sa ai 80 milioane de euro in conturi si sa nu fii in stare sa-i cheltui de 4 ani e bataie de joc la adresa noastra.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Leonard

  Ovidiu Gant unde este?
  Eu o să votez cu USR. Nu mă interesează candidatul.
  Familia mea a trecut prin prea multe cu această femeie.
  Avem motivele noastre.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Asaniciodata

  Sper sa ajunga sibienii la conștiința ca aceste persoane NU NE REPREZINTĂ ! Ca au dustrys Sibiul si ca vor vota persoane capabile sa administreze sa pritejeze si sa recuperze bunurile Sibiului !

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  xxx

  eu in locul acestora cu comentariile facute ,asi propune pe trif sau cunoscuti dea lui desiguri fa face o echipa buna si ari aduce sibiul la o valoare deosebita la rang cu viena sau münchen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact